top of page

Η ηρωίδα της Hallam FC


H Hallam FC είναι ο δεύτερος αρχαιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος του κόσμου, μετά την Sheffield FC και ιδρύθηκε το 1860. Αγωνίζεται στην Northern Counties East League Division One (10η κατηγορία της Αγγλίας) και έδρα της είναι το Sandygate Road το οποίο είναι το αρχαιότερο γήπεδο ποδοσφαίρου σύμφωνα με τον βίβλίο των ρεκόρ Guinness.


Όμως πέρα από τα παραπάνω, έχουμε πλέον έναν παραπάνω λόγο να μιλήσουμε για αυτή την ομάδα και αυτός είναι η φυσικοθεραπεύτρια της ομάδας Shannon Brooks.


Στον αγώνα της ομάδας μεταξύ Hallam FC και Rainworth MWFC η Shannon έσωσε τη ζωή του βοηθού διαιτητή της αναμέτρησης Andrew Jarvis. Ο Jarvis στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου κατέρρευσε από καρδιακό επεισόδιο και η 26χρονη φυσικοθεραπεύτρια αμέσως έτρεξε για τις πρώτες βοήθειες. Με το που τον είδε, αμέσως ζήτησε έναν απινιδωτή και ξεκίνησε τις μαλάξεις. Όταν ήρθε ο απινιδωτής και τον χρησιμοποίησε η Shannon, ο διαιτητής ανέκτησε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και η κατάσταση του σταθεροποιήθηκε.


Μετά το ματς και την όλη περιπέτεια, η Shannon ξεκίνησε ένα crowdfunding με σκοπό να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα των χαμηλών κατηγοριών της Αγγλίας, μιας και όπως δήλωσε, είδε από πρώτο χέρι το πόσο σημαντική είναι η παρουσία τους στα γήπεδα.


Και αν κρίνουμε από το γεγονός πως σύμφωνα με έρευνες το ποσοστό να επιζήσει κάποιος με τη χρήση απινιδωτή είναι 70% υψηλότερο απ’ότι χωρίς, τότε καταλαβαίνετε όλοι την ύπαρξη ενός σε κάθε γήπεδο.


Η σημερινή μας μπύρα λοιπόν είναι πανάξια κερασμένη στην Shannon Brooks η οποία πέρα από φυσικοθεραπεύτρια είναι πλέον και μία ηρωίδα της κοινωνίας μας🍺


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page