top of page

Η ιδιαιτερότητα της Harrogate Town




Η Harrogate Town είναι αν όχι η μεγαλύτερη, μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής χρονιάς στις κατηγορίες της EFL. Μετά και την εμφατική της νίκη το Σάββατο με 6-1 απέναντι στην Scunthorpe, στρογγυλοκάθισε στην δεύτερη θέση της League Two έπειτα από 11 ματς στην φετινή σεζόν.


Τι το ιδιαίτερο όμως έχει η ομάδα από το βόρειο Yorkshire;

H Harrogate λοιπόν είναι μία οικογενειακή επιχείρηση. Και όταν λέμε οικογενειακή επιχείρηση το εννοούμε μιας και ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο Irving Weaver και προπονητής της ομάδας ο γιος του, Simon. Μάλιστα ο Simon Weaver είναι ο μακροβιότερος προπονητής ομάδας στο Αγγλικό ποδόσφαιρο μιας και από το 2009 είναι προπονητής της Harrogate (για την ακρίβεια μεταξύ 2009-2012 ήταν παίχτης-προπονητής).


Η μητέρα της οικογένειας βλέπετε, μπορεί να μην δουλεύει στην ομάδα αλλά από το 2009 φτιάχνει κέικ για τους παίχτες σε κάθε εκτός έδρας ματς. Επίσης η ομάδα έχει και έναν παίχτη ο οποίος είναι βίγκαν και φτιάχνει ξεχωριστό κέικ για αυτόν. Ο μπάρμαν μας αφού έψαξε, επιβεβαιώνει πως παρά τις ενδείξεις Ελληνίδας μάνας, η κυρία Weaver είναι 100% Βρετανή.


Είναι σαν να σας ακούμε τώρα και να αποκαλείτε ήδη βίσμα τον Simon Weaver, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Όταν ο Irving αγόρασε την ομάδα, αντιπροσωπεία των οπαδών συναντήθηκε με πατέρα και γιο και σε μία ειλικρινή συζήτηση. Οι Weavers τους ανέφεραν πως αν δεν λειτουργήσει το μοντέλο αυτό, θα φύγουν και οι δύο από την ομάδα χωρίς να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα.


12 χρόνια μετά και από την προτελευταία θέση στην National League North (6η κατηγορία) το 2009, η ομάδα παρά το πολύ χαμηλό μπάτζετ κάθε χρονιάς, βρίσκεται στις θέσεις απευθείας ανόδου στην League One. Αυτό το επίτευγμα το πιστώνεται ο Simon Weaver και η σκληρή δουλειά του. Όπως και το γεγονός πως το Σάββατο η ομάδα έσπασε το ρεκόρ προσέλευσης κοινού σε εντός έδρας ματς με 3,180 κόσμο να έρχεται στο γήπεδο και την ομάδα να τους ανταμοίβει με ένα εμφατικό 5-0 στο πρώτο ημίχρονο.


Δεν γνωρίζουμε αν η ομάδα θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό μέσα στη χρονιά αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η Harrogate φέρνει σίγουρα κάτι διαφορετικό στο πρωτάθλημα της League Two.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page