top of page

Η ιστορία της Marine FC

Κοιτάζοντας το πρόγραμμα του Τρίτου Γύρου του FA Cup, παρατηρούμε πως το ματς που ξεχωρίζει είναι αυτό της Tottenham Hotspur με την Marine Football Club της Northern Premier League Division One North West (όγδοη κατηγορία). Η μικρή αυτή ομάδα είναι έτοιμη να ζήσει το όνειρό της και το μεγαλύτερο ματς στην ιστορία της.


Η Marine εδρεύει στο Crosby του Merseyside, βόρειο προάστιο του Liverpool. Είναι μια αρκετά δημοφιλής ομάδα στις non-league κατηγορίες και γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, και πιο συγκεκριμένα για τη προσφορά φαγητού σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη από τους εθελοντές της.



Στη φωτογραφία βλέπουμε τον πρόεδρο της ομάδας Paul Leary, ο οποίος είναι πρόεδρος στην ομάδα εδώ και 16 χρόνια. Το διπλό συλλεκτικό κασκόλ που κρατάει σχεδιάστηκε από έναν ντόπιο ενδυματολόγο και πωλείται online συνεισφέροντας στα έσοδα της ομάδας, τα οποία είναι πολύ μειωμένα λόγω της απουσίας των φιλάθλων. Η ομάδα επίσης προχώρησε στην έκδοση εικονικών εισιτηρίων για τον αγώνα, κάτι το οποίο λάτρεψαν οι φίλοι των Spurs καθώς αγόρασαν αρκετά! Συνολικά έχουν αγοραστεί σχεδόν 5500 εισιτήρια! Την ομάδα θα στηρίξει οικονομικά και ο Jamie Carragher, κάτοικος του Crosby, καθώς θα δώσει ένα ποσό - χορηγία για το ίδρυμα του, "διακοσμώντας" τους πάγκους με το λογότυπο του ιδρύματος.


Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο για την ομάδα είναι το ότι βρίσκεται στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness. Ο λόγος; Είχαν τον μακροβιότερο προπονητή στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο Roly Howard ήταν για 33 χρόνια προπονητής στην ομάδα από το 1972 έως το 2005, προπονώντας την ομάδα για σχεδόν 2000 αγώνες!


Το γήπεδο της Marine είναι το Marine Travel Arena, χωρητικότητας περίπου 3200 ατόμων. Το Marine Travel Arena βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα σε ένα οικοδομικό τετράγωνο και περιτριγυρίζεται από σπίτια. Πολλοί από τους τυχερούς γείτονες μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες από ταράτσες ή δέντρα, ενώ τα ball boys ξέρουν σε ποιο σπίτι πρέπει να χτυπήσουν το κουδούνι αν η μπάλα βρεθεί εκτός γηπέδου.



Ο προπονητής της Everton, Carlo Ancelotti, ζει στο Crosby και έχει καλέσει τον Mourinho για ποτό στο σπίτι του μετά τον αγώνα καθώς το σπίτι του δεν είναι μακριά από το γήπεδο.

Η Marine έφτασε στον Τρίτο Γύρο έχοντας αποκλείσει τις Barnoldswick Town (9), Frickley Athletic (8), Runcorn Linnets (8), Nantwich Town (7), Chester (6), Colchester United (4) και Havant & Waterlooville (6). Σε παρένθεση είχαμε τη κατηγορία που παίζει η αντίπαλη ομάδα.


Συνήθως στο Pub Tales δεν παίρνουμε θέση υπέρ μιας ομάδα, αλλά αν καταφέρει η Marine να αποκλείσει την Tottenham, θα μιλάμε για μια ιστορική στιγμή. Μια μπύρα κερασμένη από εμάς για την Marine 🍺

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page