top of page

Η ιστορία του Hey Jude της Brentford



Σήμερα στις 19:30 η Liverpool θα ταξιδέψει στο δυτικό Λονδίνο για να αντιμετωπίσει τη νεοφώτιστη Brentford στο Brentford Community Stadium.


Θα σας προτείναμε όμως να συνονιστείτε 5 λεπτά νωρίτερα στις τηλεοράσεις σας, μιας και αν δεν το γνωρίζετε η Brentford έχει το δικό της ‘’You’ll never walk alone’’, το οποίο μάλιστα έρχεται εμμέσως από την πόλη του Λίβερπουλ.

Οι οπαδοί της Brentford λοιπόν, κατά την είσοδο της ομάδας στο γήπεδο τραγουδούν το Hey Jude των Beatles, αλλάζοντας τους στίχους από ‘’Hey-Jude’’ σε ‘’Brent-ford’’ δημιουργόντας μία εξαιρετική ατμόσφαιρα. Αυτό είναι κάτι που κάνουν οι οπαδοί των ‘’μελισσών’’ εδώ και πολλά χρόνια αλλά με την φετινή παρουσία της ομάδας στην Premier League, πλέον έχει γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό.



Ποια είναι όμως η σχέση ενός τραγουδιού της πιο γνωστής μπάντας του Liverpool με μία ομάδα από το δυτικό Λονδίνο; H απάντηση είναι μία γυναίκα...

Ο 74χρονος Peter Gilham, γνωστός και ως Mister Brentford, είναι ο εκφωνητής της ομάδας για πάνω από 50 χρόνια. Μάλιστα είναι και ο άνθρωπος που βάζει τα τραγούδια στο γήπεδο της ομάδας. Την δεκαετία του 1970 λοιπόν ο κύριος Peter ταξίδευε τακτικά με μία παρέα φίλων της Brentford στα εντός και εκτός έδρας ματς της ομάδας. Στην παρέα ήταν και μία κοπέλα η οποία ονομαζόταν Judy Kaufman γνωστή στην παρέα και ως Jude. Έτσι ο κύριος Peter επαίζε το Hey Jude στα μεγάφωνα του Griffin Park (του τότε γηπέδου της Brentford) και το αφιέρωνε κάθε φορά στην Jude. Τότε οι φίλαθλοι το πήραν και το έκαναν κομμάτι της ομάδας και έτσι κάτι που ξεκίνησε ως μία αφιέρωση κατέληξε να είναι ο ύμνος της ομάδας του δυτικού Λονδίνου.

Η Jude η οποία ήταν δασκάλα δυστυχώς άφησε την τελευταία της πνοή το 2019 και δεν κατάφερε να δει την αγαπημένη της ομάδα στην Premier League. Είναι όμως ο λόγος που ένα ολόκληρο γήπεδο κάθε εβδομάδα τραγουδάει ένα τραγούδι που θα την θυμίζει και γι’αυτό και εμείς σήμερα θα κέρασουμε μία μπύρα τον κύριο Peter Gilham που είναι ο ηθικός αυτουργός αυτού.

Το The Pub Tales θα βρίσκεται και σήμερα στο Brentford Community Stadium και αν θέλετε να ακούσετε το Hey Jude στο ματς απέναντι στη Liverpool ακολουθήστε μας στο Instagram όπου θα ανέβουν εικόνες από το γήπεδο.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page