H ιστορία ζωής του νικητή Adam Forshaw


Είναι δυνατόν η ομάδα που αγωνίζεσαι να κερδίζει την άνοδο στην Premier League αλλά εσύ εκείνη τη στιγμή να νιώθεις πως είναι μία από τις χειρότερες στιγμές της ζωής σου; Αν λέγεσαι Adam Forshaw αυτό είναι η πραγματικότητα σου. Ας δούμε όμως την ιστορία του η οποία αν και λίγο μεγάλη πιστεύουμε πως αξίζει κάθε δευτερόλεπτο από το χρόνο σας.

Ο 30χρονος παίχτης της Leeds από το καλοκαίρι του 2019 έπαιζε με πόνους στο μηρό του. Αυτοί οι πόνοι συνεχώς μεγάλωναν μέχρι που στις 28 Σεπτεμβρίου του 2019 αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο ματς με την Charlton. Τότε ήταν που ξεκίνησε ο προσωπικός του γολγοθάς και θα τον ξαναβλέπαμε στο γήπεδο έπειτα από 697 ημέρες!

Ο τραυματισμός του στην αρχή υπολογιζόταν να είναι μόνο κάποιες εβδομάδες. Η πρώτη εκτίμηση για τον πόνο είχε να κάνει με τα… δόντια του. Ο Forshaw το 2017 είχε κάνει μία μεγάλη επέμβαση όπου είχε φτιάξει τα δόντια του μετά το γάμο του. Η εκτίμηση του νευρολόγου που πήγε ήταν πως αυτή η επέμβαση είχε πειράξει διάφορα νεύρα του σώματος του και αυτή ευθυνόταν για τους πόνους στο μηρό του. Τελικά όμως αποδείχτηκε πως δεν ήταν αυτός ο λόγος.

Τον Ιανουάριο του 2020 αποφασίστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Το πλάνο ήταν να γίνει η επέμβαση και σε 6 μήνες να είναι έτοιμος για την επόμενη σεζόν. Τελικά η επέμβαση δεν βοήθησε και ο Forshaw συνέχισε να έχει τους ίδιους πόνους. Η ομάδα πανηγύριζε την άνοδο της στην Premier League στο Eland Road τον Ιούλιο του ίδιου έτους και ο Άγγλος επιθετικός παρά το ότι χαιρόταν για τους συμπαίχτες του, έκλαιγε στο σπίτι με τη γυναίκα του καθώς δεν ήξερε τι είχε και αν θα ξαναέπαιζε ποδόσφαιρο.


Τον Ιανουάριο του 2021 επισκέφτηκε έναν γιατρό στο Λονδίνο όπου εκεί έκανε την τέταρτη επέμβαση του και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Τότε ο γιατρός, του είπε πως θα δοκιμάσουν κάτι επαναστατικό, καθώς όπως φαίνεται κανένας γιατρός δεν μπορούσε να καταλάβει τι προκαλούσε το πρόβλημα στον Forshaw. Έτσι ο γιατρός του έκανε συνολικά 5 ενέσεις σε διαφορετικά σημεία και η πέμπτη από αυτές ήταν αυτή που εξαφάνισε τον πόνο. Με αυτό τον τρόπο βρήκαν τι έφταιγε. Έπειτα από αυτό ακολούθησε μία θεραπεία και η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στα γήπεδα. Όπως είπε ο γιατρός του, αυτή ήταν η πιο περήφανη στιγμή στην καριέρα του και μάλιστα θα κάνει μία ιατρική δημοσίευση πάνω στην περίπτωση του. Τόσο σπάνιο ήταν το πρόβλημα του παίχτη που έπρεπε να γίνει και δημοσίευση.


Τον περασμένο Αύγουστο ο Forshaw έκανε την μεγάλη επιστροφή ξεκινώντας ως βασικός στο ματς του Carabao Cup απέναντι στην Crewe Alexandra έπειτα από περίπου 700 ημέρες και το Νοέμβριο το ντεμπούτο του ως βασικός στην Premier League απέναντι στη Leicester.


Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα η Leeds ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2023 με οψιόν για ακόμα ένα χρόνο. Ο ατζέντης του παίχτη, του είπε πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και καλύτερους όρους αλλά όπως είπε ο Forshaw αυτό δεν τον νοιάζει καθόλου. Είναι απλά χαρούμενος που παίζει ποδόσφαιρο και πως είναι στην ομάδα που τον στήριξε στα δύσκολα.


Και για τους παραπάνω λόγους ο Forshaw είναι ένας από τους νικητές της φετινής σεζόν στην Αγγλία για εμάς και δεν μπορούμε παρά να τον κεράσουμε μία πανάξια κερδισμένη μπύρα🍺

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 29/9