top of page

H Leyton Orient τιμάει τους ήρωες της


Η Leyton Orient έγινε η πρώτη ομάδα στην Αγγλία η οποία έφτιαξε μνημείο για να τιμήσει τους ανθρώπους της, οι οποίοι είχαν λάβει μέρος στον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο.


41 άτομα της ομάδας εκ των οποίων παίχτες, προσωπικό και φίλαθλοι της ομάδας συγκεντρώθηκαν στις 15 Δεκεμβρίου του 1914 στο Fulham Town Hall και πήραν την απόφαση να έθεσαν εαυτούς στην υπηρεσία της χώρας. Η Clapton Orient ,όπως ήταν το όνομα της ομάδας τότε, με αυτό τον τρόπο έγινε η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα η οποία έστειλε παίχτες της στο πεδίο της μάχης.


Οι 41 αυτοί ήρωες της ομάδας αποτέλεσαν το λεγόμενο «Τάγμα των Ποδοσφαιριστών»


Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως ενώ στην Αγγλία δεν υπήρχε μνημείο για πεσόντες από καμία ομάδα, στη Γαλλία το ίδιο μνημείο με το τωρινό υπάρχει από το 2011 από τους οπαδούς της Leyton Orient. Τότε οι οπαδοί των O’s συγκέντρωσαν χρήματα και έφτιαξαν το μνημείο για τους 41 πεσόντες του πολέμου στο χωριό Flers, το οποίο ήταν η καρδιά της μάχης του Somme στη Βόρεια Γαλλία. Το σημείο δεν είναι τυχαίο μιας και τρεις από τους παίχτες της ομάδας έχασαν τη ζωή τους στη μάχη αυτής τη πόλης το 1916.


Με αυτό τον τρόπο η ομάδα δείχνει πως δεν ξεχνάει την ιστορία της και αυτή η κίνηση ίσως αποτελέσει και έναυσμα και για άλλες ομάδες να πράξουν το ίδιο.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page