top of page

Η μεγάλη Σαββατιάτικη έκπληξη στο FA Cup

Μεγάλη δράση είχαμε χθες στο πολυαγαπημένο μας FA Cup, η οποία είναι η αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο αλλά και αυτή με τις μεγαλύτερες και πιο εμφατικές εκπλήξεις! Από τη χθεσινή αγωνιστική μπορούμε να αναφέρουμε ούτε λίγο ούτε πολύ 6 εκπλήξεις! Κάποιες μεγαλύτερες, κάποιες μικρότερες. Σίγουρα όμως η μεγαλύτερη από αυτές έλαβε χώρα στο Aggborough Stadium του Kidderminster.

Εκεί εδρεύει η Kidderminster Harriers, ομάδα της National League North (6η κατηγορία). Η Kidderminster κατάφερε να φτάσει στο Τρίτο Γύρο της διοργάνωσης και να αποκλείσει την Reading από την Championship! Μια ομάδα η οποία είναι 4 κατηγορίες πιο πάνω! Η Reading μάλιστα προηγήθηκε με 0-1 αλλά η απίστευτη ομάδα του Russell Penn (ο οποίος στο παρελθόν ήταν παίκτης της ομάδας, ενώ είχε αγωνιστεί και στην αγαπημένη μας Burton) κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει μια επική πρόκριση, μαζί με το έπαθλο των 82.000 λιρών! Ο προπονητής μετά τη μεγάλη νίκη δήλωσε πως ακόμα δεν μπορεί να σκεφτεί τον επόμενο αντίπαλο, καθώς πιθανότατα θα είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Επιπλέον έθεσε ως στόχο όχι μόνο την άνοδο στην National League αλλά και την άνοδο στην League Two. Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι 5η στη κατηγορία αλλά "χρωστάει" αρκετά ματς, τα οποία αν κερδίσει θα ανέβει ακόμα πιο ψηλά.

Να αναφέρουμε πως η 8η του Ιανουαρίου μόνο τυχαία ημερομηνία δεν είναι για την ομάδα, καθώς πριν από 28 χρόνια, η ομάδα κέρδισε την Birmingham μέσα στην έδρα της! Τότε κατάφερε να φτάσει στους 16 της διοργάνωσης. Για να δούμε μέχρι που θα φτάσει φέτος; Αξίζει επίσης να αναφέρουμε τη νίκη της Cambridge United επί της Newcastle United, της Boreham Wood επί της Wimbledon αλλά και αυτή της Hartlepool United επί της Blackpool.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page