Με το Μουντιάλ προ των πυλών ταξιδεύουμε 56 χρόνια πριν στη διοργάνωση της αγαπημένης μας Αγγλίας όπου είχαμε μια από τις πιο απίστευτες ιστορίες!
Το καλοκαίρι του 1966 λοιπόν η Αγγλία θα φιλοξενούσε το Μουντιάλ. Το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς η FIFA είχε δώσει το αυθεντικό τρόπαιο του τουρνουά στην ομοσπονδία της Αγγλίας και η FA με τη σειρά της το έβαλε ως έκθεμα σε μουσείο για να το βλέπει ο κόσμος. Τη δεύτερη μέρα όμως και με την ασφάλεια στο μουσείο να είναι ελλιπής το τρόπαιο εκλάπη!
Την επομένη ο κλέφτης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας λέγοντας πως για να το επιστρέψει θέλει 15,000 λίρες μετρητά. Αυτός σε συνεργασία με τη Σκότλαντ Γιαρντ (Μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου) συμφώνησε σε αυτό και μία ημέρα αργότερα ορίστηκε το ραντεβού για να δοθούν τα χρήματα στον δράστη. Στην πραγματικότητα όμως, η αστυνομία του είχε στήσει ενέδρα και τελικά έπειτα από καταδίωξη τον συνέλαβαν. Το όνομα αυτού ήταν Έντουαρτ Μπέτσλι αλλά όπως ομολόγησε δεν ήταν αυτός ο δράστης αλλά για την ακρίβεια ο μεσάζων και δεν ήξερε που βρίσκεται το κύπελλο. Έτσι συνεχίστηκε η αναζήτηση για το τρόπαιο.
Λίγες ημέρες αργότερα ένας άντρας ονόματι David Corbet, έβγαλε το σκύλο του για βόλτα. Ο Pickles, όπως ονομαζόταν, κάποια στιγμή άρχισε να γαβγίζει πάνω από ένα δέμα που ήταν τυλιγμένο σε εφημερίδες. Όταν ο David πλησίασε και το άνοιξε αναγνώρισε το τρόπαιο του Μουντιάλ και πήγε αμέσως στην αστυνομία να το παραδώσει. Εκεί οι αστυνομικοί ενώ στην αρχή δεν τον πίστεψαν λέγοντας την θρυλική ατάκα 'It doesn't look very World Cuppy to me', τελικά αναγνώρισαν το κύπελλο. Αφού βεβαιώθηκαν πως ο Corbet δεν ήταν ο κλέφτης και η ιστορία του ήταν αληθινή, έβαλαν το κύπελλο στη θέση του μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης όπου το σήκωσε ο Bobby Moore στον ουρανό του Λονδίνου.
Με αυτό τον τρόπο ένας τετράποδος ήρωας έσωσε την τιμή και την υπόληψη της χώρας. Ο Pickles μετά από αυτό πέρα από ήρωας της χώρας έγινε και ''ηθοποιός'' παίζοντας σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, αλλά δυστυχώς ένα χρόνο αργότερα πέθανε σε ηλικία 5 ετών. Το κολάρο του φυλάσσεται μέχρι σήμερα στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου στο Manchester.
Για την ιστορία, το τρόπαιο το 1970 το πήρε η Βραζιλία μόνιμα στη χώρα έπειτα από την τρίτη της κατάκτηση, αλλά εκλάπη το 1983 όπου πιστεύεται πως το έλιωσαν για χρυσό. Ίσως αν ζούσε ο Pickles να είχε άλλη κατάληξη αυτή η ιστορία...
Comments