top of page

Η μυθική μονομαχία στη National League

Το ποδόσφαιρο στην Αγγλία δεν σταματά να μας χαρίζει μοναδικές στιγμές θεάματος, συγκινήσεων αλλά και τρέλας. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα έχουν συμβεί φέτος στην πέμπτη τη τάξει κατηγορία, στη National League, εκεί όπου δύο ομάδες παλεύουν στήθος με στήθος σε κάθε αγωνιστική για να κατακτήσουν την πρώτη θέση η οποία θα τις επαναφέρει στις επαγγελματικές κατηγορίες.



Μιλάμε για την πιο παλιά Αγγλική ομάδα, τη Notts County και την πιο παλιά Ουαλική ομάδα, τη Wrexham. Εντάξει, υπάρχουν και οι Sheffield FC και Hallam FC αλλά μιλάμε μόνο για ομάδες με επαγγελματικό ράστερ. Wrexham και County από χθες ισοβαθμούν στους 100 βαθμούς. Πρώτη είναι η ομάδα από το Νότιγχαμ καθώς έχει λίγο καλύτερο συντελεστή τερμάτων (+70 αντί για +67 που έχουν οι Ουαλοί). Η χθεσινή απροσδόκητη ήττα της Wrexham από τη Halifax (μόλις η τρίτη της φέτος) έδωσε μια νέα τροπή στο πρωτάθλημα.


Μπορεί οι ομάδες να ισοβαθμούν, αλλά η Wrexham έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα καθώς έχει ένα ματς λιγότερο. Πιο συγκεκριμένα, η County έχει να παίξει ακόμα 4 παιχνίδια ενώ οι Ουαλοί 5. Να αναφέρουμε πως η τρίτη Woking είναι 25 ολόκληρους βαθμούς πίσω. Μεγάλη διαφορά υπάρχει και στους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος. Πρώτος είναι ο Macaulay

Langstaff της County με 41 γκολ και δεύτερος ο Paul Mullin της Wrexham με 34. Ο επόμενος σκόρερ έχει μόλις 20 γκολ.


Αν όλα τα παραπάνω δεν σας έχουν ήδη πείσει να παρακολουθήσετε τις τελευταίες αγωνιστικές, θα σας μιλήσουμε για μερικά ρεκόρ. Το ρεκόρ περισσότερων νικών στην πέμπτη Αγγλική κατηγορία είναι 31 νίκες, και η Wrexham το έχει ήδη ισοφαρίσει φέτος. Με 5 παιχνίδια να απομένουν είναι δεδομένο πως θα το ξεπεράσει. Notts County και Wrexham ήδη έκαναν νέο ρεκόρ με περισσότερα γκολ έχοντας και οι δυο τους 106. Η διαφορά τερμάτων που έχει αυτή τη στιγμή η County (+70) αποτελεί ρεκόρ για τη κατηγορία, ενώ οι Magpies έσπασαν και το ρεκόρ προέλευσης κόσμου τον περασμένο Νοέμβριο καθώς μάζεψαν 16.511 θεατές στο Meadow Lane.


Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος καθώς μεθαύριο στις 17:00 ώρα Ελλάδος, οι δυο τους αγωνίζονται στο Racecource Ground στον απόλυτο αγώνα του πρωταθλήματος. Εάν η Wrexham εκμεταλλευτεί την έδρα της και νικήσει, θα ξεφύγει με 3 βαθμούς, ενώ θα έχει και ένα ματς επιπλέον, παίρνοντας ένα καλό προβάδισμα για τη πρωτιά. Εάν κάνουν το διπλό οι Magpies, θα είναι αυτοί 3 βαθμούς μπροστά και θα περιμένουν το χρωστούμενο ματς των Ουαλών. Σε περίπτωση ισοπαλίας η αγωνία θα πάρει ακόμα μεγαλύτερη παράταση.


Να υπενθυμίσουμε πως στη National League μόνο η πρωταθλήτρια ομάδα παίρνει την απευθείας άνοδο στη League Two. Ο δεύτερος θα πρέπει να περάσει από τη ψυχοφθόρα διαδικασία των Playoffs, εκεί που όπως γνωρίζετε, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Εμείς κυριολεκτικά ανυπομονούμε να δούμε το ματς της Δευτέρας αλλά και την φανταστική συνέχεια του πρωταθλήματος. Ας ελπίσουμε πως του χρόνου και οι δύο ομάδες θα είναι στη League Two. Δικαιωματικά το αξίζουν.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page