top of page

Η περίεργη αλλαγή της EFL στον κανονισμό των πλάγιων άουτ

Οι πολύ παρατηρητικοί θα έχετε δει πως αρκετοί παίχτες πριν εκτελέσουν μακρινά πλαγιά άουτ χρησιμοποιούν πετσέτες για να στεγνώσουν την μπάλα ώστε να τους βοηθήσει να βάλουν την απαραίτητη δύναμη και να φτάσει η μπάλα στη μικρή περιοχή. Αυτό όμως πάντα επηρεάζει τον χρόνο του παιχνιδιού καθώς αυτή η διαδικασία παίρνει αρκετή ώρα και στερεί από τον καθαρό χρόνο που παίζεται η μπάλα εντός γηπέδου.



Αυτόν το “νεκρό” χρόνο απόφασισε να αντιμετωπίσει η EFL και από την επόμενη σεζόν απαγόρευσε την χρήση πετσέτας ή οτιδήποτε άλλου μπορεί να καθυστερήσει την επανέναρξη του παιχνιδιού. Μάλιστα αποφασίστηκε να τοποθετηθούν μπάλες σε 6 διαφορετικά σημεία του γηπέδου ώστε να γίνεται γρήγορα η επανέναρξη του αγώνα όταν η μπάλα βγαίνει εκτός.


Αυτό αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα σε παίχτες όπως ο Ben Tozer της Ρέξαμ ο οποίος στην περσινή National League χρησιμοποιούσε μία πετσέτα για να σκουπίσει την μπάλα και κυριολεκτικά κάθε πλάγιο σε κοντινή απόσταση από το τέρμα ήταν απειλή για την αντίπαλη άμυνα.


Αυτό βέβαια δεν έχει εφαρμογή στην Πρέμιερ Λιγκ στην οποία ο κανονισμός αναφέρει πως επιτρέπεται η χρήση πετσέτας αρκεί να δίνεται αυτή η επιλογή και στις δύο ομάδες. Μία αρκετά περίεργη απόφαση της EFL η οποία είναι σίγουρο πως θα εξοργίσει τους φίλους της Ρέξαμ. Το αν είναι δίκαιη η όχι το αφήνουμε στην κρίση του καθενός.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

Comentários


bottom of page