top of page

Η ποδοσφαιρομάνα οικογένεια του Jude Bellingham


Η αποκάλυψη του Μουντιάλ, τουλάχιστον για την Εθνική Αγγλίας, ήταν αδιαμφισβήτητα ο Jude Bellingham. Το όνομα του είναι σίγουρο πως θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια ακόμα, αρχής γενομένης από το ερχόμενο καλοκαίρι.


Η περίπτωση του όμως δεν είναι από αυτές που ξεκινούν από μία οικογένεια που δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό, αλλά είναι μια κλασική περίπτωση όπου το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά. Και ο λόγος που το λέμε αυτό είναι γιατί και ο πατέρας του, ο Mark Bellingham, ήταν και αυτός επιτυχημένος ποδοσφαιριστής. Όχι όμως στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά αγαπημένες μας non-league!

Ο πατέρας Bellingham, σε αντίθεση με τον γιο του που αγωνίζεται ως μέσος, στην καριέρα του η οποία διήρκησε από το 1994-2019 αγωνιζόταν ως επιθετικός και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Κατάφερε συνολικά να σκοράρει πάνω από 700 γκολ αγωνιζόμενος σε πολλές ομάδες στην περιοχή του Warwickshire και είχε το παρατσούκλι ''μηχανή των γκολ΄΄. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως αυτό το κατάφερε παράλληλα με τη δουλειά του όπου δούλευε ως αστυνομικός στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Όπως δήλωσε ένας παλιός του προπονητής στη Leamington:

“Όποτε είχαμε βραδινά παιχνίδια, όταν τελειώναμε έτρεχε να κάνει πρώτος μπάνιο και να τρέξει στη βάρδια του που ξεκινούσε στις 10 το βράδυ. Το να είναι τυπικός στη δουλειά του, να μεγαλώνει μια οικογένεια και μέσα σε όλα αυτά να κάνει και αυτά τα ρεκόρ είναι απλά μοναδικό”.

Το μόνο που μένει να δούμε τώρα είναι αν και ο νεότερος γιος της οικογένειας, ο Jobe, ο οποίος αγωνίζεται στις ακαδημίες της Birmingham, θα καταφέρει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Άλλωστε αυτός αγωνίζεται ως εξτρέμ, συνεπώς ο πατέρας του θα μπορεί να του δώσει κάποια συμβουλή ως μετρ των γκολ.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page