Η Sheffield FC, ο Big Ben και ο Πύργος του Άιφελ


Όταν ιδρύθηκε η Sheffield FC στις 24 Οκτωβρίου του 1857, ο κόσμος ήταν πολύ διαφορετικός σε σχέση με το πως τον ξέρουμε σήμερα.


Τι σχέση όμως μπορεί να έχει ο αρχαιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος του κόσμου με τον Big Ben και τον πύργο του Άιφελ που βλέπετε στην εικόνα;


Η κατασκευή του πύργου του Ρολογιού, δηλαδή του Big Ben, ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου του 1859, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δύο χρόνια νεότερος από την Sheffield FC!


Από την άλλη, αν οι ιδρυτές του συλλόγου Nathaniel Creswick και William Prest έπαιρναν το πλοίο για να ταξιδέψουν στην Γαλλία και στο Παρίσι, θα έπρεπε να παραμείνουν στην πόλη του Φωτός 32 χρόνια για να δουν τον πύργο του Άιφελ! Διότι, ο Μηχανικος Γουστάβος Άιφελ ολοκλήρωσε την κατασκευή του στις 31 Μαρτίου του 1889!


Να και κάτι που δεν μπορούν να αγοράσουν τα χρήματα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο! Για το παραπάνω κείμενο να ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά τον αγαπημένο φίλο της σελίδας Chris Kazantzoglou που για ακόμα μία φορά μας έστειλε μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων