top of page

Η τρομερή παράδοση των οπαδών της Horsham

Συνεχίζουμε και σήμερα το αφιέρωμά μας στις μικρές ομάδες που κατάφεραν να φτάσουν στον πρώτο γύρο του FA Cup και σήμερα θα σας αναφέρουμε την συμπαθέστατη Horsham FC που αγωνίζεται στην Isthmian League Premier Division (7η κατηγορία). Κυρίως όμως θα θέλαμε να αναφερθούμε στην ομάδα οπαδών της την Lardy Army

Να μιλήσουμε αρχικά για την χθεσινή αναμέτρηση της ομάδας με την Carlisle United της League Two. Το Carlisle βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της Αγγλίας και απέχει περίπου 550 χιλιόμετρα από το Horsham που βρίσκεται στον νότο της χώρας. Τιμή και δόξα λοιπόν στους 280 θαρραλέους οπαδούς του Lardy Army οι οποίοι ακολούθησαν την ομάδα τους και έκαναν τη διαδρομή των 1100 χιλιομέτρων σε μια ημέρα, για να δουν την αγαπημένη τους να χάνει 2-0 από μια ομάδα 3 κατηγοριών πιο πάνω. Γιατί όμως ονομάζονται Lardy Army. Πριν από 25 χρόνια μερικοί οπαδοί της Horsham, οι οποίοι προφανώς και ήταν λάτρεις της μπύρας αλλά και του junk food, αποφάσισαν να κάνουν έναν σύνδεσμο οπαδών και να ακολουθούν παντού την ομάδα τους πίνοντας και τρώγοντας τα αγαπημένα τους φαγητά. Αποφάσισαν σαν δείγμα φιλίας να στέλνουν στους αντιπάλους τους μια μπάλα με λαρδί, το οποίο αντικατοπτρίζει την αγάπη τους για το junk food, συνοδευόμενο φυσικά και από μια φιλική κάρτα.

Το όνομα Lardy Army δόθηκε κατά λάθος από τον πρόεδρο της Hungerford Town το 1996 ο οποίος μάλλον προσβλήθηκε από την ευγενική κίνηση των οπαδών της Horsham και έστειλε επιστολή στον τότε πρόεδρο της ομάδας Frank King, λέγοντας την φράση "Who are these Lardy Boys". Οπότε κάπως έτσι η Lardy Army πήρε το όνομά της.

Οι περισσότερες ομάδες που δέχονται το δώρο της Lardy Army το δέχονται με χαρά, γνωρίζοντας πλέον την παράδοση αυτή. Βέβαια δεν έχουν λείψει και τα παρατράγουδα. Πριν από 2 χρόνια οι οπαδοί της Horsham έστειλαν τη μπάρα με το λαρδί στην Metropolitan Police (ναι στην Αγγλία μέχρι και η Αστυνομία έχει ομάδα). Η ίδια η αστυνομία (όχι η ομάδα ποδοσφαίρου) θεώρησε το πακέτο ως επικίνδυνο και ύποπτο και έπειτα διεξήγαγε ολόκληρη έρευνα για να βρει πως έφτασε αυτό το πακέτο στα γραφεία της. Όπως καταλαβαίνετε, ένα απλό δώρο παραλίγο να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των ομάδων!

Η παράδοση αυτή παλιά γινόταν σε κάθε εκτός έδρας ματς και συμβόλιζε το ότι η Lardy Army είναι καθ οδόν για το γήπεδο της αντίπαλης ομάδας με σκοπό να υποστηρίξει την Horsham. Πλέον όμως οι οπαδοί το κάνουν μόνο στα ματς του FA Cup καθώς πιστεύουν έχει μεγαλύτερο νόημα και η παράδοση έτσι γίνεται πιο σημαντική.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page