top of page

Η βράβευση της Burton Albion στην πιο πιστή εθελόντρια της ομάδας



Θα μας επιτρέψετε τον ελαφρύ οπαδισμό μας σήμερα αλλά θα σας μιλήσουμε για την ίσως πιο αγαπητή εθελόντρια της αγαπημένης μας Burton Albion. Για όσους δεν γνωρίζετε η αγαπημένη ομάδα της σελίδας μας είναι η Burton Albion εξού και η αναφορά για οπαδισμό.


H εικονιζόμενη 84χρονη Enid Barks ήταν το τιμώμενο πρόσωπο κατά τη διάρκεια του Bass Charity Vase της περασμένης εβδομάδας. Το Bass Charity Vase είναι ένα ματς που λάμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην περιοχή του Burton από το 1890 και μετά, κατά την περίοδο της προετοιμασίας των ομάδων και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με τα χρήματα που συγκεντρώνονται να βοηθούν τις ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που έχουν ανάγκη.


Ο νικητής κερδίζει μάλιστα και ένα κύπελλο το οποίο είναι από ασήμι και θεωρείται από τα πιο ακριβά τρόπαια σε αξία στην Αγγλία. Αυτό είχε την τιμή να δώσει η κυρία Barks στον αρχηγό της Burton Albion που αναδείχτηκε νικήτρια απέναντι στη Leicester στα πέναλτι και κατέκτησε το κύπελλο.


Η Enid Barks υποστηρίζει την ομάδα από το 1953. Το 1960, παρά το γεγονός πως ήταν έγκυος, ξεκίνησε να είναι εθελόντρια στην ομάδα και συγκεκριμένα βρισκόταν στην ασφάλεια του γηπέδου κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αργότερα βοηθούσε την ημέρα των αγώνων στην έκδοση των εισιτηρίων και μετέπειτα για 7 χρόνια είχε το δικό της χώρο μέσα στο γήπεδο όπου έφτιαχνε τσάι για τους φιλάθλους. Εκεί ήταν που ο τότε πρόεδρος της ομάδας της πρότεινε να φτιάχνει τσάι για την διοίκηση της ομάδας και από τότε αυτή ήταν η δουλειά της για τα τελευταία 45 χρόνια μέχρι σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια μάλιστα βοηθούσε τόσο την ομάδα σε ό,τι χρειαζόταν όσο και φιλανθρωπικές οργανώσεις της κοινότητας. Μάλιστα το 2015 η Enid επιλέχθηκε σε μία τιμητική λίστα των ‘’Football League’s 72 Club Heroes’’ που επιλέχθηκε από την Αγγλική ομοσπονδία.


Η στιγμή που η Enid Barks δίνει το κύπελλο στην ομάφα της Burton


H Enid πηγαίνει στο γήπεδο της Burton τα τελευταία 67 χρόνια και όπως δήλωσε θα ήθελε να συνεχίσει να εργάζεται, αλλά το σώμα της δεν ακολουθεί πλέον. ‘Όπως δηλώνει:


’Θα συνεχίζω όμως να έρχομαι στο γήπεδο να υποστηρίζω την ομάδα, αυτό δεν μπορώ να το σταματήσω ποτέ’’

Πίσω από κάθε ομάδα υπάρχουν οι απλοί άνθρωποι, αυτοί που δεν έχουν τα μεγάλα συμβόλαια, που δεν τους βλέπουμε στις οθόνες μας αλλά είναι ένα μεγάλο μέρος της αρμονικής λειτουργίας μίας ομάδας. Και όταν αυτοί οι άνθρωποι βραβεύονται από την ομάδα χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί είναι σαν να επιβραβεύεται η πραγματική αγάπη και αφοσίωση στην ομάδα. Και αυτό ακριβώς έκαναν οι Brewers στη σημερινή μας ιστορία🍺

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page