top of page

H Watford τίμησε την γυναίκα που έφερε τις οικογένειες πίσω στο Vicarage Road


Το περασμένο Σάββατο στο ημίχρονο του ματς απέναντι στην Brighton, η Watford μετονόμασε το Family Stand (την κερκίδας όπου πηγαίνουν οικογένειες) στο Vicarage Road σε Ann Swanson Family Stand. Ποια ήταν όμως η Ann Swanson που έγινε το τρίτο άτομο μετά τους Elton John και Graham Taylor όπου μια κερκίδα παίρνει το όνομα του στο Vicarage Road;


H Ann στις δεκαετίες του 70’ & 80’ ήταν υπεύθυνη της ομάδας ώστε να προσελκύει τις οικογένειες της κοινότητας του Watford να έρθουν να παρακολουθήσουν κάποιο ματς της ομάδας στο Vicarage Road. Όραμα τόσο των Graham Taylor (προπονητής της Watford) και Elton John (ιδιοκτήτη της ομάδας) ήταν να γίνει η ομάδα το σημείο αναφοράς της κοινότητας και στους αγώνες της ομάδας να πηγαίνουν οι οικογένειες με τα παιδιά τους. Όλα αυτά σε μια εποχή όπου ο χουλιγκανισμός και τα επεισόδια εντός των γηπέδων ήταν καθημερινό φαινόμενο. Ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκαν για να κάνουν αυτό το όραμα τους πράξη άκουγε στο όνομα Ann Swanson. Μια γυναίκα η οποία δούλευε στην ομάδα και πήγαινε κάθε εβδομάδα με τον άντρα και τα παιδιά της στο γήπεδο και συνεπώς ήξερε ακριβώς τι ήθελαν οι οικογένειες από την εμπειρία του γηπέδου.


Πρώτη ενέργεια της Ann ήταν η δημιουργία του Family Stand, μιας κερκίδας στην οποία θα πήγαιναν αποκλειστικά οι οικογένειες με τα παιδιά τους. Οι γονείς θα κάθονταν στο πάνω μέρος της κερκίδας και τα παιδιά στο κάτω. Σε αυτή την κερκίδα απαγορευόταν ρητά να βρίζει κάποιος, μέχρι και οι ίδιοι οι παίχτες όταν βρίσκονταν σε αυτό το σημείο του γηπέδου.


Αυτή ήταν μια από τις αμέτρητες πρωτοβουλίες που πήρε η Ann για να προσελκύσει τις οικογένειες και κυρίως τα παιδιά στο γήπεδο. Ενδεικτικά κάποιες άλλες ήταν να παίρνει κάποιους παίχτες της ομάδας το πρωί πριν τον αγώνα και να πηγαίνουν στο νοσοκομείο του Watford για να επισκεφτούν άρρωστα παιδιά, να διοργανώνει Χριστουγεννιάτικα πάρτι για τις οικογένειες όπου ήταν υποχρεωτικό να παραστούν και κάποιοι παίχτες και να παίρνει η ίδια η Ann τα παιδιά να πηγαίνουν σε προπόνηση της ομάδας και να κάνουν ερωτήσεις μετά στους παίχτες και τον προπονητή. Τέλος πέρα από εμπειρίες σχετικά με το ποδόσφαιρο η Ann διοργάνωνε και άλλες δραστηριότητες για τις οικογένειες όπως βόλτες στην παραλία, μαθήματα τένις, μαθήματα άλλων αθλημάτων και πολλά πολλά άλλα.


H Ann Swanson με τα παιδιά της σε αγώνα της Watford την δεκαετία του 1980'


Για ολους τους παραπάνω λόγους δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η Ann ήταν ο βασικός λόγος που η ομάδα ονομάστηκε “The Original Family Club” και πολλές ομάδες αντέγραψαν αυτό το πετυχημένο μοντέλο της Watford.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τη συγκινητική στιγμή που έμαθε η κυρία Ann ότι το Family Stand θα ονομάζεται πλέον Ann Swanson Family Stand και η αντίδραση της θα σας φτιάξει την ημέρα.



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page