top of page

H Wigan Athletic αγκαλιάζει τους Αφγανούς πρόσφυγες


Όπως λογικά αρκετοί θα γνωρίζετε μετά την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν αρκετοί πρόσφυγες έψαξαν ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη με αρκετούς από αυτούς να καταλήγουν στην Αγγλία.


Ένα μέρος που βρίσκονται αρκετοί Αφγανοί πρόσφυγες είναι το Wigan. Όλοι τους ζουν σε ξενοδοχεία καθώς περιμένουν να βγουν τα χαρτιά τους ώστε να νομιμοποιηθεί η παραμονή τους στη χώρα. Καθόλη αυτή τη διάρκεια παραμένουν σχεδόν 24 ώρες την ημέρα στο ξενοδοχείο.


Για να βοηθήσει σε αυτή την κατάσταση η Wigan αποφάσισε να δημιουργήσει εβδομαδιαία ποδοσφαιρικά παιχνίδια όπου οι πρόσφυγες θα μπορούν να πηγαίνουν να παίζουν ποδόσφαιρο και με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει να βελτιωθεί η καθημερινότητα τους. Τα παιχνίδια λαμβάνουν χώρα στο προπονητικό κέντρο της Wigan που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο και σε αυτά βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα 90 άτομα για να παίξουν.


Ο τερματοφύλακας της Wigan, Ben Amos συνομιλώντας με τους Αφγανούς


Μάλιστα η ομάδα φέρνει και ποδοσφαιριστές από την πρώτη ομάδα σε αυτά ώστε να συνομιλήσουν και να έρθουν πιο κοντά με τους Αφγανούς πρόσφυγες. Όπως μάλιστα λένε οι ίδιοι, οι ομάδες ποδοσφαίρου πρέπει να λειτουργούν ως πυλώνας που φέρνει κοντά όλη την τοπική κοινότητα. Και αυτό ακριβώς επιδιώκει να κάνει και η ίδια η Wigan.


Μια κερασμένη μπύρα λοιπόν σε όλο τον οργανισμό της Wigan που δείχνει πως μπορεί να αγκαλιάσει και να ενσωματώσει στην τοπική κοινωνία ανθρώπους οι οποίοι το μόνο ''λάθος'' που έκαναν ήταν απλά να μην είναι τυχεροί και να γεννηθούν σε μία πιο ασφαλή χώρα🍺

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page