top of page

Η ζωή του Mark Viduka μετά το ποδόσφαιρο

Σήμερα στις 18:30 έχουμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι μεταξύ Leeds και Liverpool. Πριν από 20 χρόνια, ο εικονιζόμενος Mark Viduka, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής καθώς είχε σκοράρει 4 γκολ σε ένα επικό ματς που είχε λήξε 4-3!



Ο Viduka μετά από μια πολύ επιτυχημένη πορεία στην ομάδα του Yorkshire, συνέχισε για 3 σεζόν με τη Middlesbrough, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου UEFA, και για ακόμα 2 σεζόν με την Newcastle, όπου και έκλεισε την καριέρα του στα 33. Πλέον ζει μόνιμα στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας όπου έχει ανοίξει μια καφετέρια και απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πως όμως ένας Αυστραλός παίκτης κατέληξε μετά από 9 χρόνια σε Αγγλικό έδαφος στην Κροατία; Ο Viduka γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μελβούρνη, όμως οι γονείς του ήταν Κροάτες. Το 1995 πήγε στην Dinamo Zagreb και τότε ερωτεύτηκε την πόλη και αποφάσισε να ζήσει εκεί μόνιμα όταν αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο.


Δυστυχώς η πορεία του στην Κροατία, συνέπεσα με την εξέλιξη των Γιουγκοσλαβικών πολέμων, οπότε καταλαβαίνετε πως η ζωή δεν ήταν και πολύ εύκολη. Σε συνέντευξη που έδωσε στην Daily Mail παραδέχτηκε πως ο πόλεμος τον επηρέασε αρκετά, για αυτό και άργησε να κάνει ντεμπούτο με την Celtic όταν πήρε τη μεταγραφή το 1998. Ευτυχώς όπως και η ίδια η χώρα, έτσι και ο Viduka βρήκε τη δύναμη να αφήσει τον πόλεμο πίσω και να συνεχίσει την ζωή του.

Από το 2009 που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ο Viduka έχει επιλέξει να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας και να ασχοληθεί κυρίως με το μαγαζί του, το οποίο βρίσκεται σχετικά κοντά με το σπίτι του Luka Modric! Αν και ήταν αρκετά ευέξαπτος σαν χαρακτήρας, πλέον έχει ηρεμήσει, και προσπαθεί να φέρει την ηρεμία στα παιδιά του όταν εκείνα τσακώνονται. Επιπλέον, συμμετέχει ενεργά στην μπάντα του γιου του ως κιθαρίστας. Μπαμπάς και γιος αγαπούν την ροκ και την Indie μουσική και τους αρέσει να παίζουν κομμάτια των Arctic Monkeys.


Όσοι είστε άνω των 25 σίγουρα τον θυμάστε σαν παίκτη, όπως και την μυθική ομάδα της Leeds που έφτασε μια ανάσα πριν τον τελικό του Champions League. Ο Viduka ήταν ένας εξαιρετικός παίκτης και παραμένει ένας εξαιρετικός άνθρωπος.



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page