top of page

Ο ιστορία του άτυχου 19χρονου της Peterborough United


Ταξίδι στην League One σήμερα και συγκεκριμένα σε μία λυπηρή ιστορία από την Peterborough United.


O αμυντικός της ομάδας Bobby Copping αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση σε ηλικία μόλις 19 χρονών. Ο λόγος είναι ένας σοβαρός τραυματισμός στο κεφάλι.


Ο γολγοθάς του Bobby ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι στην pre-season της ομάδας και συγκεκριμένα μετά από μία συνηθισμένη απομάκρυνση της μπάλας με το κεφάλι. Ξαφνικά ο παίχτης βρέθηκε στο έδαφος και όπως είπε τότε έχασε στιγμιαία την όραση του.


Εκείνη την στιγμή νόμιζε πως ήταν κάτι προσωρινό και προσπάθησε να συνεχίσει, αλλά όταν τελείωσε η προπόνηση αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Εκεί έμεινε για 4 μέρες κάνοντας όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και αφού πήρε το οκ και βγήκε από το νοσοκομείο ξεκίνησε την επάνοδο του στην αγωνιστική δράση με αργούς ρυθμούς.


Τελικά το Νοέμβριο θα επέστρεφε για τον αγώνα της ομάδας του απέναντι στην Cambridge για το EFL Trophy. Σε μία απομάκρυνση όμως με το κεφάλι, έπεσε πάλι στο έδαφος και δεν μπορούσε πάλι να δει τίποτα. Οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου και φάνηκε πως τελικά δεν είχε ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.


Μετά από πολύμηνες συζητήσεις με τους γιατρούς αναγκάστηκε να πάρει την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο μιας και το πρόβλημα είχε δημιουργήσει προβλήματα μέχρι και στην ζωή του και συγκεκριμένα στην μνήμη του.


Πολλοί ποδοσφαιριστές έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στον 19χρονο όπως για παράδειγμα ο Harry Kane ο οποίος του έστειλε μάλιστα και μία υπογεγραμμένη εμφάνιση.


Επίσης ο Reece James έστειλε προσωπικό μήνυμα στον παίχτη και του ζήτησε το τηλέφωνο του για να μιλήσουν.


Η Peterborough κράτησε εκπληκτική στάση απέναντι στον παίχτη όλη αυτή την περίοδο και στάθηκε στο πλευρό του. Μάλιστα του έδωσε και θέση στις ακαδημίες της ομάδας ώστε να συνεχίσει με αυτό τον τρόπο να βρίσκεται στην ομάδα.


Τέλος ο Copping αποφάσισε να ξεκινήσει το ‘’Bobby Copping Foundation’’ το οποίο θα υποστηρίζει την ψυχική υγεία των παιχτών και των οικογενειών τους γιατί όπως λέει και ο ίδιος

‘’Θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο κόσμο μπορώ, γιατί ξέρω από πρώτο χέρι πως είναι να χάνεις από τα χέρια σου κάτι για το οποίο έχεις δουλέψει τόσο σκληρά σε όλη σου την ζωή.’’

Δυστυχώς δεν θα απολαμβάνουμε πλέον τον Bobby Copping στα γήπεδα της League One αλλά ας τον κεράσουμε μία μπύρα και ας ευχηθούμε να κάνει μία εξαιρετική καριέρα στο ποδόσφαιρο από όποιο πόστο και αν διαλέξει🍺

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page