top of page

Η άδικη τιμωρία της Dover

Όσοι από εσάς παρακολουθείτε τη National League, θα έχετε παρατηρήσει πως στον πάτο της βαθμολογίας βρίσκεται η Dover Athletic FC η οποία έχει παίξει μόλις 15 παιχνίδια στη σεζόν όταν οι υπόλοιπες ομάδες έχουν παίξει τουλάχιστον 25-26.



Αυτό συμβαίνει διότι η ομάδα από την κομητεία Kent αδυνατεί να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα λόγω της πανδημίας. Έτσι αποφάσισε να μην κατέβει στα υπόλοιπα ματς της σεζόν, κάτι που δεν θα της στοιχίσει τη θέση της στην κατηγορία, καθώς αποφασίστηκε το να μην πέσει καμιά ομάδα (ο προβιβασμός στην League Two ισχύει κανονικά). Μια απόφαση που πάρθηκε καθώς όλες οι κατηγορίες από τη National League και κάτω σταμάτησαν τον περασμένο Φεβρουάριο.


Μπορεί να μη στοιχίσει την θέση της στη National League, αλλά δυστυχώς θα της στοιχίσει 40.000 λίρες και -12 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα. Το ποσό μπορεί να μην ακούγεται εξωφρενικό για μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά μη ξεχνάτε πως μιλάμε για μια ημιεπαγγελματική ομάδα στην 5η κατηγορία.

Ο πρόεδρος της ομάδας Jim Parmenter ήδη μαζεύει μια ομάδα δικηγόρων για να καταθέσει έφεση και να μειώσει ή ακόμα και να εξαλείψει αυτήν την άδικη ποινή.

"Αποφασίσαμε πως το ποσό αυτό είναι αδύνατον να πληρωθεί από εμάς, όπως και το σενάριο δανειοδότησης. Είμαστε σίγουροι πως αυτό το ποσό δε θα λείψει από το ποδόσφαιρο, αλλά εμάς μπορεί να μας ρημάξει οικονομικά"

Εκτός από την Dover, υπάρχουν και άλλες ομάδες που τιμωρήθηκαν με πρόστιμο επειδή δεν κατέβηκαν σε αγώνες πρωταθλήματος όπως η Dulwich Hamlet και η Bath City.


Από τη πλευρά μας θεωρούμε υπερβολική αυτή τη τιμωρία και ελπίζουμε η ομάδα να δικαιωθεί στα δικαστήρια και να σωθεί οικονομικά. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο στις μικρές κατηγορίες και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να καταστραφούν κι άλλες ομάδες. Είμαστε όλοι με τη Dover!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page