top of page

Λίγα λόγια για το Powerchair Football


Χαζεύαμε αυτές τις μέρες στα άδυτα του ίντερνετ και το μάτι μας έπεσε σε ένα ιδιαίτερο και πολύ εντυπωσιακό είδος ποδοσφαίρου και είπαμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν μάθαμε για το Powerchair Football το οποίο όπως μπορείτε να δείτε παίζεται με ηλεκτρικά αμαξίδια τα οποία στο μπροστινό τους μέρος έχουν μία προστατευτική μπάρα με την οποία μπορούν και αγωνίζονται οι αθλητές.


Το Powerchair Football είναι ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο άθλημα στην Αγγλία που μάλιστα έχει κανονικά πρωτάθλημα και FA Cup. Οι αγώνες διεξάχονται σε γήπεδα μπάσκετ και οι ομάδες αγωνίζονται σε ομάδες των τεσσάρων. Για να αποφευχθουν οι τραυματισμοί από χτυπήματα οι παίχτες πρέπει να έχουν συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ τους βάσει κανονισμών.


Μιας και έρχεται Euro σε μία εβδομάδα, πριν δύο χρόνια είχαμε το Euro του Powerchair Football στο οποίο η Αγγλία μάλιστα κέρδισε στον τελικό το φαβορί Γαλλία σε ένα συγκλονιστικό τελικό όπου η Γαλλία προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο. Η Γαλλία η οποία δεν είχε δεχθεί ούτε ένα γκολ σε όλο το τουρνουά δέχτηκε 2 σε ένα ημίχρονο και η Αγγλία εκμεταλευόμενη το μομέντουμ κέρδισε το κύπελλο στα πέναλτι με το πέναλτι του Marcus Harrison να σφραγίζει ένα μίνι ποδοσφαιρικό θαύμα.


Το πέναλτι του Marcus Harrison στο 1:26:57 του βίντεο


Δυστυχώς είναι λίγο οξύμωρο να πούμε πως ανυπομονούμε να δούμε το συγκεκριμένο άθλημα και στην Ελλάδα όταν οι υποδομές μας για τα βασικά για αυτούς τους ανθρώπους είναι επιπέδου τριτοκοσμικής χώρας αλλά ως ποδοσφαιρική σελίδα θα μας άρεσε πολύ να δούμε το συγκεκριμένο θέαμα σε ένα από τα πολλά γήπεδα μπάσκετ που έχουμε στη χώρα μας. Και γιατί όχι να είχαμε και ελληνική εκπροσώπηση στο επόμενο Euro. Μιας και οι πληροφορίες που βρήκαμε στο διαδίκτυο είναι περιορισμένες θα χαρούμε αν γνωρίζει κάποιος να μας πει στα σχόλια αν το συγκεκριμένο άθλημα έχει έρθει στη χώρα μας.

Το ποδόσφαιρο είναι για όλους και το Powerchair Football είναι η απόδειξη αυτού!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page