top of page

Μία δίκαιη τιμωρία

Πριν από λίγο καιρό σας είχαμε αναφέρει ένα περιστατικό που συνέβη στον αγώνα μεταξύ Sheffield Wednesday και Sunderland, όπου ένας ηλίθιος οπαδός της Wednesday προκειμένου να πειράξει τους αντίπαλους φιλάθλους, θεώρησε σωστό να τους δείξει μια φωτογραφία. Αυτή η φωτογραφία απεικόνιζε τον μικρό Bradley Lowery ο οποίος ήταν πολύ γνωστός στους οπαδούς της Sunderland και έχασε τη ζωή του από μια πολύ σπάνια μορφή καρκίνου (https://www.thepubtales.com/post/h-vlakeia-tis-xronias-efere-thn-kinish-ths-xronias).



Επειδή στην Αγγλία υπάρχει ένα πολύ δίκαιο σύστημα, ο συγκεκριμένος φίλαθλος συνελήφθη και πέρασε την πόρτα του δικαστηρίου την περασμένη Παρασκευή. Ο Dale Houghton, 31 ετών, καταδικάστηκε σε 12 εβδομάδες κράτηση η οποία αναστέλλεται για 18 μήνες. Ο Houghton έχει επίσης λάβει απαγόρευση από όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου για πέντε χρόνια και πρέπει να συμπληρώσει 200 ώρες απλήρωτης εργασίας. Εκτός από την τιμωρία από τον νόμο, ο Houghton έχασε και τις δύο δουλειές που έκανε.


Παρότι φάνηκε αρκετά μεανιώμενος για την πράξη του, και ζήτησε αρκετές φορές συγγνώμη, το δικαστήριο δεν του έδωσε κάποιο μεγάλο ελαφρυντικό. Και κατά τη γνώμη μας πολύ καλά έκαναν, καθώς το να προσβάλλεις τη μνήμη ενός νεκρού (πόσο μάλλον ενός νεκρού παιδιού) είναι κάτι το οποίο πρέπει να διώκεται ποινικά.


Ελπίζουμε λοιπόν η πράξη αυτή να γίνει μάθημα προς τους απανταχού κάφρους των γηπέδων, και να μην ξαναδούμε κάτι τόσο άσχημο σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Να υπενθυμίσουμε πως μετά από το περιστατικό, οι φίλαθλοι της Wednesday ξεκίνησαν καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου να στηρίξουν το ίδρυμα που φτιάχτηκε προς τιμήν του μικρού Bradley Lowery.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

Comments


bottom of page