top of page

Μία φιλία που θα κρατήσει για πάντα

Οι κύριοι που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ο ποδοσφαιριστής της Rotherham United Football Club Matt Crooks και ο κολλητός του Jordan Sinnott, ο οποίος τελευταία αγωνιζόταν για την Matlock Town της Northern Premier League. Δυστυχώς ο Sinnott τον Ιανουάριο του 2020 δέχθηκε επίθεση από τρεις μεθυσμένους άνδρες και υπέκυψε στα τραύματά του.



Ο Crooks για να τιμήσει την μνήμη του κολλητού του, δημιούργησε το The Jordan Sinnott Foundation, μια οργάνωση η οποία μαζεύει χρήματα από δωρεές και τα χρησιμοποιεί για διάφορους σκοπούς σχετικούς με τον αθλητισμό. Για παράδειγμα αγοράζει παπούτσια σε μικρά παιδιά που δεν μπορούν να αγοράσουν, καλύπτει τα έξοδα για μια σχολική εκδρομή, δίνει μπάλες σε μικρά παιδιά, και πολλές φορές βοηθάει και άστεγους πολίτες.


Στην κηδεία του Sinnott, η οικογένειά του ζήτησε από διάφορους ποδοσφαιριστές να τυπώσουν φανέλες με το όνομά του και τον αριθμό 25 ώστε να φαίνονται στην τελετή και να τον τιμήσουν. Εν τέλη μαζεύτηκαν 900 φανέλες, οι οποίες μέσω του ιδρύματος έχουν αρχίσει να δίνονται σε παιδιά σε όλον τον κόσμο.


Μάλιστα πριν την πανδημία, είχαν δοθεί αρκετές σε ποδοσφαιριστές στο Μαλάουι.





Παίκτες όπως ο Jordan Henderson, o Harry Maguire, o Reece James και ο Steven Gerrard έδωσαν φανέλες από τις ομάδες τους με το όνομα του Sinnott.



Μία ακόμα τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι η κοπέλα του Sinnott έμαθε ότι είναι έγκυος μια εβδομάδα μετά τη κηδεία του παίκτη. Ο Crooks όμως τη στηρίζει ακόμα, και θέλει να είναι ο τέλειος "θείος" για την κόρη του κολλητού του.


Ο Matt Crooks τιμήθηκε ως παίκτης του μήνα Ιανουαρίου για την επίδοσή του στην Championship. Αφιέρωσε το βραβείο καθώς και τα 3 γκολ που σκόραρε στη μνήμη του κολλητού του.


Παρακαλούμε τον barman να κάνει μια εξαίρεση σήμερα και αντί για μία μπύρα να στείλει ολόκληρο το βαρέλι στον Crooks 🍺


Μπορείτε και εσείς να μπείτε στη σελίδα του ιδρύματος και να κάνετε τη δωρεά σας www.js25.co.uk

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 25/4

Barman Tales 18/4

bottom of page