top of page

Μια ιστορία της Chelsea από το Champions League του 2012

Η σεζόν 2011-2012 ήταν μια πολύ ιδιαίτερη για την Chelsea. Ξεκίνησε με την έλευση του νέου Hot ονόματος της προπονητικής Andre Villas-Boas ο οποίος ήρθε ως ο νέος Mourinho για να καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε ο Mourinho με τους Μπλε, να σηκώσει δηλαδή την κούπα του Champions League.



Μετά από την ήττα με 3-1 από τη Napoli στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Champions League, ο Villas-Boas απολύθηκε και αποφασίστηκε η χρονιά να συνεχιστεί με υπηρεσιακό προπονητή των πρώην παίκτη της ομάδας Roberto Di Mateo.


Λίγο πριν τη ρεβάνς με τη Napoli, ο Didier Drogba είχε μια μικρή κουβέντα με τον 23χρονο τότε Juan Mata. "Μαέστρο σε παρακαλώ, βοήθησε με να κατακτήσω το τρόπαιο". Ο Mata παραξενεύτηκε και απάντησε "Εσύ είσαι ο Drogba, εσύ είσαι αυτός που πρέπει να βοηθήσει την ομάδα". Για να λάβει την εξής απάντηση από τον Ιβοριανό "Προσπαθώ εδώ και 8 χρόνια να το κατακτήσω και δεν το έχω καταφέρει, πιστεύω πως εσύ είσαι αυτός που πρέπει να μας βοηθήσει."

Η ρεβάνς ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη της Chelsea με 4-1, μια πρόκριση που πολύ λίγοι την πίστευαν. Στον τελικό όμως με την Bayern, ο Mata ήταν τελικά αυτός που βοήθησε τον Drogba καθώς ήταν ο εκτελεστής του κόρνερ από το οποίο ο Drogba έκανε την ισοφάριση και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, με τους Μπλε να κερδίσουν τελικά στα πέναλτι μέσα στο Μόναχο!

Τελικά ο ένας βοήθησε τον άλλον και οι Μπλε κατάφεραν να σηκώσουν την μεγαλύτερη κούπα σε μια χρονιά που πραγματικά δεν τους πίστευε κανένας. Λέτε να το καταφέρουν και φέτος;

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page