top of page

Ο άνθρωπος που έχασε εισιτήρια του Euro για να σώσει μία ζωή


Πρώτη μας ιστορία για το 2022 και θέλαμε να είναι μία ευχάριστη για να μπει αισιόδοξα η χρονιά.


Ο εικονιζόμενος είναι ο Sam Astley. O 24χρονος Sam είναι ένας φίλος του ποδοσφαίρου ο οποίος είχε κάνει αίτηση στο παρελθόν για να γίνει δωρητής βλαστοκυττάρων και το περασμένο καλοκαίρι τον ενημέρωσαν πως βρέθηκε συμβατός λήπτης. Η μέρα που καθορίστηκε να λάβει μέρος η διαδικάσια λήψης από τον τον Sam όμως ήταν την ημέρα του ημιτελικού μεταξύ Αγγλίας και Δανίας στο περασμένο Euro. Και λέμε όμως γιατί εκείνη την ημέρα είχε κλείσει εισιτήρια για τον ίδιο και την κοπέλα του για τον αγώνα, τα οποία όπως γνωρίζετε ήταν πολύ δύσκολο να βρεις τότε. Ο φίλος μας όμως δεν το σκέφτηκε στιγμή, πούλησε τα εισιτήρια και πήγε κανονικά να κάνει το καθήκον του ως άνθρωπος.


Όταν η ιστορία μαθεύτηκε στο νησί, η Αγγλική ομοσπονδία αφού εξήρε την κίνηση του, του έδωσε δύο εισιτήρια VIP για τον τελικό του Euro, ώστε να τον παρακολουθήσει από κοντά με την κοπέλα του.


Ο λόγος όμως που είναι επίκαιρη αυτή η ιστορία είναι πως πρόσφατα συμπληρώθηκαν 100 μέρες από τότε που ο ανώνυμος λήπτης έλαβε τα βλαστοκύτταρα του Sam ως κομμάτι της θεραπείας του. Και πλέον μπορούμε να πούμε πως χάρη στον Sam αυτός ο άνθρωπος είναι ακόμα στη ζωή.

Το πιο αισιόδοξο από όλα αυτά όμως είναι πως η ιστορία του Sam ενέπνευσε συνολικά ακόμα 1500 άτομα στην Αγγλία εκείνη την περίοδο να κάνουν αίτηση ώστε να γίνουν δότες βλαστοκυττάρων πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερες πιθανότητες ώστε κάποιος λήπτης να βρει συμβατότητα.


Και κάπως έτσι ο Sam κερδίζει επάξια την πρώτη κερασμένη μπύρα της χρονιάς, καθώς τέτοια πρότυπα χρειαζόμαστε για να γίνει καλύτερος ο κόσμος μας🍺

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page