top of page

O Emi Martinez βοηθάει τους μη προνομιούχους συμπατριώτες του



Η αλήθεια είναι πως τους τελευταίους μήνες έχουν ακουστεί πολλά για τον χαρακτήρα του Emi Martinez κυρίως λόγω της συμπεριφοράς του στον τελικό του Μουντιάλ.


O Αργεντινός γκολκίπερ όμως, σε αντίθεση με την εικόνα που έχουν πολλοί, είναι ένας πολύ ευαισθητοποιημένος άνθρωπος που βοηθάει αρκετούς συνανθρώπους στη χώρα του. Έχοντας μεγαλώσει σε ένα σπίτι στην Αργεντινή το οποίο λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν είχε πόρτες και τουαλέτα, με την μητέρα του να εργάζεται όλη τη μέρα ως καθαρίστρια και τον πατέρα του κάποιες φορές μέχρι και 20 ώρες τη μέρα ως οδηγός φορτηγών, ο Martinez ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει ανέχεια.


Πλέον έχοντας μια οικονομική άνεση προσπαθεί συνεχώς να βοηθάει τους κατοίκους της χώρας του. Την προηγούμενη εβδομάδα έβαλε σε πλειστηριασμό τα γάντια του τελικού του Μουντιάλ καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 42,000 ευρώ τα οποία δώρισε στην ογκολογική πτέρυγα του νοσοκομείου του Buenos Aires.


Αυτή την περίοδο μάλιστα έχει επικεντρωθεί στο να χρηματοδοτήσει έναν χώρο όπου θα μπορεί να φιλοξενεί νέους ανθρώπους που προέρχονται από χαμηλά κοινωνικά στρώματα και θα μπορεί να τους παρέχει υγιεινό φαγητό, τη δυνατότητα να μάθουν αγγλικά καθώς και να κοινωνικοποιηθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Μέσα σε αυτό τον χώρο οι νέοι θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό, τις τέχνες καθώς και άλλες ασχολίες.


Ο Emi Martinez δεν ξεχνάει από που ξεκίνησε και για αυτό και εμείς θα τον κεράσουμε τη σημερινή μας μπύρα γιατί είναι ένα τρανό παράδειγμα του πως πιστεύουμε ότι θα έπρεπε το ποδόσφαιρο να δίνει στην κοινωνία!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page