top of page

O εντυπωσιακός ''Νόμος του Ρας''


Χθες συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από το πρώτο γκολ του του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ, Ίαν Ρας, με την φανέλα της ομάδας. O Ουαλός σημείωσε με την ομάδα από το Merseyside 346 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς της ομάδας.


Οι ιστορίες για τον Ίαν Ρας είναι αρκετές αλλά αυτή που ιντριγκάρει περισσότερο απ΄όλες είναι αυτή σχετικά με το ‘’Νόμο του Ρας’’


Σύμφωνα με αυτόν, όταν ο Ουαλός σκοράρει, η Λίβερπουλ δεν χάνει! Και αυτή η ιδιαίτερη παράδοση κράτησε για 7 χρόνια, 145 ματς και περισσότερα από 150 γκολ! Και για την ακρίβεια μέχρι τον τελικό του League Cup του 1987 απέναντι στην Άρσεναλ.

Σε αυτό το ματς οι ‘’Κόκκινοι’' προηγήθηκαν με γκολ του Ουαλού επιθετικού, αλλά η Άρσεναλ απάντησε με δυο γκολ του Τσάρλι Νίκολας, κατακτώντας το τρόπαιο. Με αυτό τον τρόπο έσπασε και αυτή η παράδοση… Σαν να μην έφτανε αυτό, στο επόμενο ματς, για το πρωτάθλημα αυτή τη φορά, ο Ρας σκόραρε και πάλι, αλλά η Λίβερπουλ έχασε και από τη Νόριτς, βάζοντας οριστικό τέλος σε αυτή την φοβερή ποδοσφαιρική παράδοση.


Είναι από τα σερί που αν κάτσεις και το σκεφτείς είναι τόσο εντυπωσιακά που σήμερα φαντάζει από δύσκολο έως απίθανο να επαναληφθούν.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page