top of page

Ο μεγαλύτερος γυρολόγος

Η Beaconsfield Town είναι μια ομάδα από την μικρή ομώνυμη κωμόπολη των 12.000 κατοίκων και αγωνίζεται στη Southern League Premier Division South (7η κατηγορία). Επειδή βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, η ομάδα ανακοίνωσε 3 νέες μεταγραφές για την ενίσχυσή της. Μία από αυτές ήταν η επιστροφή του 44χρονου Jefferson Louis.



Ο Louis επιστρέφει στη Beaconsfield μετά από το πέρασμα που είχε κάνει τη σεζόν 2020-21. Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Slough Town, μια κατηγορία πιο πάνω. Αυτή ήταν η πεντηκοστή πρώτη (μάλλον) μετακίνηση στη μεγάλη καριέρα του! Μιλάμε για έναν ζωντανό θρύλο των χαμηλότερων κατηγοριών του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έχει αγωνιστεί σε 42 ομάδες (με κάθε επιφύλαξη).


Όντας ένας μυθικός γυρολόγος, πλέον βαδίζει στα 45 του χρόνια (θα τα κλείσει τον Φεβρουάριο) και ελπίζει να βοηθήσει την ομάδα του στον στόχο της που είναι να μείνει στην κατηγορία. Αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού και έχει σκοράρει μέχρι στιγμής 250 γκολ στις ομάδες που αγωνίστηκε. Τα περισσότερα από αυτά (22) τα πέτυχε με τη φανέλα της Hendon τη σεζόν 2013-14. Ισάριθμα γκολ είχε και στο πέρασμά του από τη Wealdsone, όμως εκεί έμεινε δύο σεζόν.


Στο τεράστιο βιογραφικό του έχει συμμετοχές και με πιο γνωστές ομάδες, όπως η Oxford United, η Forest Green Rovers, η Stevenage και η Wrexham. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1996 από τη Risborough Rangers. Επίσης, παρότι είναι γεννημένος στο Λονδίνο, έχει μια συμμετοχή με την εθνική της Ντομίνικα, καθώς έχει καταγωγή από το όμορφο νησί στην Καραϊβική Θάλασσα.


Αρχικά πιστέψαμε πως δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει σε εναλλαγές ομάδων τον τεράστιο γυρολόγο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Sebastian "Loco" Abreu (ο οποίος είχε περάσει και από τον Άρη). Όμως κάναμε λάθος. Ο Abreu στα 26 χρόνια που αλώνιζε στα γήπεδα, έκανε μόλις (!) 36 αλλαγές.


Jefferson είσαι ένας ζωντανός θρύλος! Σου κερνάμε μια μπύρα και σου ευχόμαστε να παίζεις μέχρι όσο αισθάνεσαι καλά. Στο τέλος αυτό μετράει, να διασκεδάζουμε με το αγαπημένο μας παιχνίδι. Και κάτι τέτοιοι τύποι μας υπενθυμίζουν το ότι το ποδόσφαιρο είναι αυτό ακριβώς.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page