top of page

Ο παίκτης που παραλίγο να χάσει το πόδι του

Δεν έχουμε αγωνιστική δράση στην Premier League αυτό το σαββατοκύριακο. Στη θέαση της αγωνιστικής, έχουμε τον τέταρτο γύρο του FA Cup ο οποίος ξεκίνησε χθες με τη νίκη της Manchester City επί της Arsenal. Εμείς σήμερα θα επικεντρωθούμε σε έναν παίκτη της Walsall η οποία αντιμετωπίζει τη Leicester στις 14:30.



Ο εικονιζόμενος, διεθνής με την εθνική Γουιάνας, Liam Gordon είναι παίκτης της Walsall από το καλοκαίρι. Ο Gordon αποκτήθηκε από την Bolton με την οποία είχε πέρσι μια εξαιρετική χρονιά. Στην πρώτη του προπόνηση με τους Saddlers και μετά από το πρώτο τρέξιμο των 2 χιλιομέτρων, ο Gordon έπεσε στο έδαφος πιάνοντας το πόδι του, σφαδάζοντας από τον πόνο.


Ο πόνος ήταν τόσο ισχυρός που χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο και μάλιστα να του χορηγηθεί οξυγόνο αλλά και πολλά παυσίπονα. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο, η αρχική διάγνωση ήταν σπασμένη κνήμη αλλά η πραγματικότητα ήταν κάτι το πολύ διαφορετικό. Με την επιμονή των ανθρώπων της ομάδας, έγινε μαγνητική εξέταση στο πόδι του παίκτη που αποκάλυψε ότι πάσχει από οξύ σύνδρομο διαμερίσματος.


Επειδή δεν ήμαστε γιατροί, θα το περιγράψουμε με απλά λόγια. Το σύνδρομο αυτό προκάλεσε μεγάλη συσσώρευση αίματος στην περιοχή με αποτέλεσμα να προκαλεί πολύ μεγάλο πόνο. Συνήθως συμβαίνει μετά από ατυχήματα αλλά στη περίπτωση του Gordon έτυχε να γίνει μετά από έντονη άσκηση, αν και υπήρχε προδιάθεση στην περιοχή.


Οι γιατροί είπαν στον παίκτη πως ίσως χρειαστεί να προβούν ακόμα και σε ακρωτηριασμό του ποδιού καθώς είχε ήδη μολυνθεί. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά. Ο παίκτης υπεβλήθη σε 3 χειρουργεία σε πέντε μέρες και τελικά η καριέρα του σώθηκε χάρη στους γιατρούς και στην επιμονή της ομάδας.


Ακόμα ο παίκτης δεν έχει συνέλθει πλήρως από την περιπέτειά του καθώς δεν νιώθει το μεγάλο του δάκτυλο στο πόδι αλλά και ένα κομμάτι από την κνήμη, όπως αυτό δεν τον εμποδίζει να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να δείξει την αξία του σε μια πρώην πρωταθλήτρια της Premier League!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page