top of page

Ο πιο δημοφιλής σκύλος της φετινής Πρεμιερ Λιγκ



Όσοι παρακολουθήσατε το κυριακάτικο Λούτον - Λίβερπουλ λογικά θα προσέξατε πως ένα πλάνο στη ζωντανή μετάδοση έπεσε πάνω σε έναν πανέμορφο σκυλάκο που βρισκόταν στις κερκίδες του γηπέδου.

Ο συγκεκριμένος σκύλος όμως δεν είναι κάποιος άγνωστος στους φιλάθλους της Λούτον αλλά αντίθετα ονομάζεται Τζέφρι και πηγαίνει σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της Λούτον από την εποχή που η ομάδα βρισκόταν στις πιο χαμηλές κατηγορίες. Ο Τζέφρι είναι ένας σκύλος-οδηγός και συνοδεύει τον φίλο του Ματ, ο οποίος γεννήθηκε τυφλός, σε κάθε ματς της ομάδας.


Ο Ματ μεγαλώνοντας δεχόταν αρκετό μπούλινγκ στο σχολείο, όπου κάποιοι συμμαθητές του τον χτυπούσαν και τον κορόιδευαν, σε μία εποχή όπου οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα για αυτό. Έτσι ο Ματ, παρότι τυφλός, βρήκε καταφύγιο στο ποδόσφαιρο και τη Λούτον, όπου ξεκίνησε να πηγαίνει στους αγώνες της ομάδας με τον πατέρα του ο οποίος του περιγράφει τη δράση σε κάθε παιχνίδι.

Όταν το 2016 ο πατέρας του διαγνώστηκε με καρκίνο (μάχη την οποία τελικά κέρδισε), ο Τζέφρι πήρε τη θέση του και συνόδευε τον Ματ στα παιχνίδια. Έκτοτε ο τετράποδος φίλος μας έχει γίνει μία πολύ γνωστή φιγούρα στο Kenilworth Road και μπορεί να χαρακτηριστεί και ως γουρλής μιας και έχει δει την ομάδα να φτάνει από τις χαμηλές κατηγορίες στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Βέβαια δεν έχει δει και πολλά παιχνίδια μιας και όπως λέει ο Ματ, με το που φτάσει στο γήπεδο παίρνει τον υπνάκο του και ξυπνάει σε κάθε γκολ όταν σηκώνεται όλο το γήπεδο.

Σήμερα ο Ματ εργάζεται στο τμήμα IT μίας εταιρείας, όντας άκρως επιτυχημένος στον τομέα του, πηγαίνει στα παιχνίδια με τον πατέρα του και μετά τα ματς επισκέπτεται την τοπική παμπ όπου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους θαμώνες και μάλιστα υπάρχει και ένας χώρος ειδικά για τον Τζέφρι.


Μία κερασμένη μπύρα λοιπόν σε αυτό το υπέροχο δίδυμο που μας έφτιαξε τη μέρα και μας θύμισε την πραγματική δύναμη του ποδοσφαίρου!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page