top of page

Ο τελικός του FA Vase 2020 και η ιδιαίτερη ιστορία του


Χθες είχαμε τον αναβληθέντα τελικό του FA Vase του 2020 στο Wembley.

To FA Vase ειναι το κύπελο στο οποίο αγωνίζονται ομάδες από τις κατηγορίες 9 και 10 της Αγγλικής πυραμίδας και ειναι το μικρότερο τη τάξει κύπελο της FA. Νικήτρια αναδείχτηκε η Hebburn town σε έναν πανέμορφο τελικό απέναντι στην Consett με 3-2, κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο στα 109 χρόνια ιστορίας της. Το ματς μεταδόθηκε μάλιστα τηλεοπτικά από το BT Sport σε ολο το νησί, το οποίο και παρακολούθησε αρκετός κόσμος μιας και η χθεσινή μέρα ήταν αργία στην Αγγλία.


Και για τις δύο ομάδες ήταν το μεγαλύτερο ματς της ιστορίας τους, όπως δήλωσαν οι πρωταγωνιστές, συνεπώς όσοι το παρακολούθησαν (συμπεριλαμβανομένων και εμάς) είδαν 22 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να παίζουν το μεγαλύτερο ματς της καριέρας τους.


Ανάμεσα σε αυτούς τους 22 ποδοσφαιριστές είχαμε και δύο δίδυμα αδέρφια οι οποίοι μάλιστα ήταν αντίπαλοι. O λόγος για τους Arjun και Amar Purewal οι οποίοι έγιναν οι πρώτοι Βρετανοασιάτες που βρέθηκαν αντιμέτωποι σε τελικό στο Wembley. Δεν ξέρουμε αν έχουν υπάρξει βέβαια και δίδυμοι αντίπαλοι ξανά σε τελικό συνεπώς αν θυμάστε εσείς γράψτε μας στα σχόλια.


Οι Amar (αριστερά) και Arjun (δεξιά) Purewal από τον τελικό του Wembley

Η μόνη αδικημένη στην υπόθεση είναι η μάνα των δυο παιχτών η οποία λόγω των περιορισμών του κορονοϊού δεν μπόρεσε να δει από κοντά το ματς. Όπως δήλωσε μάλιστα στο BBC, θα ήθελε αν γινόταν το τρόπαιο να μοιραζόταν στα δύο ώστε να μην στεναχωρηθεί κανείς. Τελικά από τα δύο αδέρφια χαμογέλασε μόνο ο Amar.


Γενικά το FA Vase δεν ειναι το κύπελο στο οποίο θα δεις το μεγάλο θέαμα. Αλλά η ομορφιά του να βλέπεις ερασιτέχνες να αγωνίζονται στο Wembley, να ζουν το όνειρο τους και να δίνουν όλο τους το είναι, είναι ο λόγος που αγαπάμε το ποδόσφαιρο.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page