top of page

O Tyrhys Dolan δεν είναι ένας συνηθισμένος 19χρονος


Στο μυαλό μας όταν ακούμε για έναν ταλαντούχο 19χρονο ποδοσφαιριστή, πάντα το μυαλό μας πάει στο ‘’αν δεν πάρουν τα μυαλά του αέρα, θα κάνει καριέρα’’.


Για έναν τέτοιο θα μιλήσουμε σήμερα και συγκεκριμένα για τον 19χρονο Tyrhys Dolan της Blackburn Rovers, του οποίου όχι απλά δεν έχουν πάρει αέρα τα μυαλά, αλλά είναι πιο ώριμος και από παλαίμαχο ποδοσφαιριστή.


Ο Tyrhys έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο τον περασμένο Σεπτέμβριο με την Blackburn. Ενώ λοιπόν βρισκόταν στα ουράνια, δύο μήνες μετά προσγειώθηκε όταν έχασε τον κολλητό του και πρώην συμπαίχτη του στις ακαδημίες της Manchester City, Jeremy Wisten.


O Dolan μαζί με τον κολλητό του Jeremy Wisten


Ο Jeremy αποχώρησε από τις ακαδημίες της City έπειτα από έναν τραυματισμό που αποκόμησε. Λίγους μήνες μετά τον βρήκαν κρεμασμένο στο δωμάτιο του. Προφανώς αυτό σε συνδυασμό με το ότι δεν μπορούσε να βρει ομάδα τον οδήγησε σε ένα ψυχολογικό αδιέξοδο με αποτέλεσμα να αφαιρέσει την ζωή του.


Αυτή η ιστορία προκάλεσε έντονη ανησυχία στην Αγγλία για την ψυχική υγεία των αθλητών που μετά τις ακαδημίες αναγκάζονται να αποχωρήσουν από την ομάδα τους και δεν μπορούν να βρουν άλλη να αγωνιστούν.


Πίσω στον Tyrhys λοιπόν, ο οποίος πλέον μετά από αυτό που έζησε αποφάσισε να γίνει μέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Go Again, που παρέχει ψυχική βοήθεια σε παιδιά ή προπονητές που αποχώρησαν από κάποια ομάδα και χρειάζονται βοήθεια και κάποιον να μιλήσουν.


Δεν είναι μικρό πράγμα στα 19 σου να κουβαλάς το φέρετρο του κολλητού σου και όπως δηλώνει:

‘’ Μου λείπει κάθε μέρα. Ήταν και θα είναι ο καλύτερος μου φίλος. Κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο προσπαθώ να κάνω τον ίδιο και την οικογένεια του υπερήφανους’’

Περίπου το 88% των ποδοσφαιριστών που αποχωρεί από μία ομάδα πάσχει από κατάθλιψη ή έντονο άγχος.


Ο 19χρονος Tyrhys λοιπόν βοηθάει παιδιά που έφυγαν από τις ακαδημίες κάποιας ομάδας και θέλουν βοήθεια. Άλλωστε και ο ίδιος έχει βρεθεί πρόσφατα στην ίδια κατάσταση όταν τον απέρριψε η Preston, πριν καταφέρει να βρει την ποδοσφαιρική του στέγη στην Blackburn.

’Προσπαθώ να βοηθήσω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ. Δεν ενοχλείς κανέναν με το να τους λες πως δεν είσαι καλά. Δεν τους βάζεις πίεση ότι πρέπει να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα. Αν μπορέσω να πείσω τους ανθρώπους να το κάνουν αυτό θα νιώσω περήφανος.’’

Μία πανάξια μπύρα στον Tyrhys Dolan λοιπόν ο οποίος, πέρα από ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ήδη στα 19 του πρεσβεύει αυτό που πιστεύουμε σαν σελίδα, δηλαδή πως το ποδόσφαιρο έχει την δύναμη να βοηθήσει την κοινωνία να πάει μπροστα αρκεί να το εκμεταλευτείς σωστά🍺

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page