top of page

Οι δύο κολλητοί που θα αγωνιστούν σε τελικό κολεγιακού πρωταθλήματος


Γενικά δεν είναι σύνηθες να ασχολούμαστε με το Αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, πόσο μάλλον το κολεγιακό, αλλά αυτή τη φορά θα κάνουμε μία εξαίρεση. Ο λόγος, δύο Βορειοϊρλανδοί φίλοι και ανερχόμενοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι Paddy Burns και Lewis McGarvey.


Οι δύο αυτοί 20χρονοι φίλοι λοιπόν, αν και ήταν παίχτες που αγωνίζονταν στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της Βορείου Ιρλανδίας, αποφάσισαν πως πρέπει να έχουν και εναλλακτική στη ζωή τους σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν στο ποδόσφαιρο και έτσι πήγαν να σπουδάσουν στην Αμερική. Παράλληλα όμως αγωνίζονται και στο κολεγιακό πρωτάθλημα, σε πανεπιστήμια που φημίζονται για το ότι οι παίχτες τους καταλήγουν να παίζουν στο MLS (την κορυφαία κατηγορία ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ).


Το ενδιαφέρον με τους δύο φίλους είναι πως για μία ζωή ήταν συμπαίχτες. Κολλητοί εκτός γηπέδου από μικρά παιδιά, συμπαίχτες στο σχολείο, στο περιφερειακό πρωτάθλημα, αλλά και σε όλες της μικρές Εθνικές ομάδες της χώρας τους. Ο ένας αγωνιζόταν ως αριστερός μπακ και ο άλλος σαν αριστερός σέντερ μπακ, κοινώς αχώριστοι και εντός γηπέδου.


Πριν 18 μήνες όμως πήραν την απόφαση να σπουδάσουν σε διαφορετικά Πανεπιστήμια στην Αμερική, χωρίζοντας πλέον τους ποδοσφαιρικούς τους δρόμους. Η μοίρα τα έφερε έτσι όμως που οι δυο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι χθες σε τελικό Κολεγιακού πρωταθλήματος. Ο Burns με το πανεπιστήμιο του Notre Dame και ο McGarvey με αυτό του Duke.


Νικητής αναδείχθηκε ο Burns, βοηθώντας το πανεπιστήμιο του να κατακτήσει κολεγιακό τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Παρά το αποτέλεσμα είμαστε σίγουροι πως οι δυο τους θα συνεχίσουν να κάνουν τα ταξίδια τους στις πόλεις της Αμερικής παρά τις 10 ώρες ταξιδιού που τους χωρίζει.


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

Comments


bottom of page