top of page

Προπονητής της εθνικής Αγγλίας στην όγδοη κατηγορία

Μεγάλη μέρα για την Ελλάδα σήμερα, καθώς γιορτάζουμε την επέτειο της εξέγερσης της Ελληνικής επανάστασης. Μεγάλη μέρα όμως και για το Pub Tales καθώς σήμερα είναι η Non-League Day, δηλαδή η μέρα που (σχεδόν) όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Αγγλίας ασχολείται με τις Non-League κατηγορίες. Παραδοσιακά η Non-League Day πέφτει στα τέλη του Μαρτίου σε σαββατοκύριακο όπου αγωνίζονται εθνικές ομάδες. Έτσι ο κόσμος εφόσον δεν έχει να δει αγώνα της ομάδας του, προτιμά να πάει σε κάποιο γήπεδο μιας τοπικής ομάδας και να την υποστηρίξει. Έτσι και εμείς αυτό το σαββατοκύριακο θα σας μεταφέρουμε δύο όμορφες ιστορίες από ομάδες Non-League.



Στη φωτογραφία που βλέπετε είναι ο David Beckam με τον τότε υπηρεσιακό προπονητή της εθνικής Αγγλίας, Peter Taylor. Ο Taylor ήταν αυτός που έδωσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Beckam. Παράλληλα εκείνη την περίοδο ήταν ο προπονητής της Leicester. Έπειτα από 37 χρόνια περασμένα σε πάγκους διαφόρων ομάδων, ο Taylor προπονεί πλέον την Maldon & Tiptree F.C. ομάδα της όγδοης κατηγορίας.


Ο 70χρονος Taylor από τα σαλόνια της Premier League έχει βρεθεί στα αλώνια της Isthmian League North Division, αλλά η αγάπη του για το ποδόσφαιρο δεν σταματά. Προπονεί την ομάδα δύο φορές την εβδομάδα και στους αγώνες ο κόσμος είναι κατά μέσο όρο 300 άτομα. Σε έναν πρόσφατο αγώνα απέναντι στη Heybridge Swifts, οι οπαδοί της ομάδας για να τον πικάρουν φώναζαν "You're not famous anymore". Ο Taylor ξέσπασε σε γέλια ακούγοντας αυτό το υπέροχο σύνθημα.


Πρόσφατα έλαβε ένα μήνυμα από έναν παίκτη της ομάδας, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο πόδι και δυσκολευόταν να χρησιμοποιήσει το τρακτέρ για την εργασία του. Χαριτολογώντας είπε στη γυναίκα του πως ο Guardiola σίγουρα δεν έχει να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα. Οι δυο τους δε μπορούσαν να σταματήσουν να γελούν.


Αυτή η αυθεντικότητα είναι κάτι που συχνά μπορείς να βρεις στις χαμηλότερες κατηγορίες. Το γεγονός ότι ο Taylor έχει προπονήσει στην Premier League και στην εθνική Αγγλίας, δεν τον επηρεάζει από το να συνεχίσει την καριέρα του στην όγδοη κατηγορία. Πολλοί άλλωστε δεν θα δέχονταν να κάνουν κάτι τέτοιο αλλά εκείνον δεν τον πειράζει. Αρκεί να μπορεί να πηγαίνει στο γήπεδο και να ζει τον αγώνα. Σε οποιοδήποτε γήπεδο, οποιασδήποτε κατηγορίας. Το ποδόσφαιρο ούτως ή άλλως είναι παντού το ίδιο

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page