top of page

#RetroWednesdays - Arsenal at the 2017–18 UEFA Europa League

Οι Κανονιέρηδες το 2017 κατέκτησαν το 13ο κύπελλο της ιστορίας τους απέναντι στην Chelsea. Επειδή είχαν τερματίσει 5οι στο πρωτάθλημα, πήραν την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Europa League.



Εκεί κληρώθηκαν με τον Ερυθρό Αστέρα, την Κολωνία και την BATE Borisov. Με μία ήττα, μία ισοπαλία και 4 νίκες, μάζεψαν 13 βαθμούς και πέρασαν πρώτοι και άνετα στην επόμενη φάση.


Στην φάση των 32 τους περίμενε η Σουηδική Ostersund. Στην παγωμένη Σουηδία η Arsenal πήρε μια άνετη νίκη με 0-3. Σε αυτό το παιχνίδι σκόραρε ο Monreal, ο Ozil ενώ υπήρξε και ένα αυτογκόλ από τον ομογενή Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο. Στο Λονδίνο, η Ostersund έκανε την έκπληξη και κέρδισε την Arsenal με 1-2 αλλά τελικά οι Κανονιέρηδες πήραν την πρόκριση.


Επόμενη αντίπαλος για την ομάδα από το Βόρειο Λονδίνο ήταν η Milan. Για ακόμα μια φορά η Arsenal έκανε ένα μεγάλο διπλό κερδίζοντας μέσα στο San Siro με 0-2 χάρη στα γκολ των Mkhitaryan και Ramsey. Αυτή τη φορά, οι Λονδρέζοι κέρδισαν και στην έδρα τους με 3-1. Δύο γκολ είχε βάλει ο Danny Welbeck και ένα ο Granit Xhaka.


Στα προημιτελικά η Arsenal κληρώθηκε με την CSKA Μόσχας. Ο πρώτος αγώνας έγινε στο Emirates και οι Λονδρέζοι πήραν μια άνετη νίκη με 4-1. Από δύο γκολ είχαν σκοράρει οι Aaron Ramsey και Alexandre Lacazette. Στο Μόσχα, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, η Arsenal κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι και να περάσει χωρίς ήττα στα ημιτελικά.


Για να περάσει στον τελικό, η Arsenal θα έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Atletico Madrid. Στο Emirates, οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν με τον Lacazette στο 61 αλλά ο Antoine Griezmann ισοφάρισε 10 λεπτά πριν από τη λήξη. Οι Κανονιέρηδες δυστυχώς δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το σκηνικό στη Μαδρίτη, όπου ηττήθηκαν με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Diego Costa στις καθυστερήσεις το πρώτου ημιχρόνου.

Για την ιστορία οι Ισπανοί ήταν και οι νικητές της διοργάνωσης καθώς κέρδισαν με 3-0 στον τελικό την Marseille.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page