top of page

RetroWednesdays - Cardiff City Football Club at the 1970–71 European Cup Winners' Cup

Μία μικρή εισαγωγή. Όπως γνωρίζετε, η Cardiff είναι Ουαλική ομάδα αλλά αγωνίζεται στα Αγγλικά πρωταθλήματα και Κύπελλα. Το FA Cup της σεζόν 1969-70 το είχε κατακτήσει η Chelsea. Η Cardiff όμως εκείνη την εποχή είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Ουαλικό Κύπελλο, το οποίο και κατέκτησε. Να σημειωθεί επίσης πως η ομάδα αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.



Η περιπέτεια των Ουαλών ξεκίνησε στον Πρώτο Γύρο με αντίπαλο τον Πεζοπορικό Λάρνακας. Η Carfiff κέρδισε πολύ εύκολα την Κυπριακή ομάδα με 8-0 στο πρώτο παιχνίδι και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση. Το επόμενο "τυπικό" ματς έληξε με το αδιάφορο 0-0.


Στον Δεύτερο Γύρο, οι Bluebirds κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την κυπελλούχο Γαλλίας, Nantes. Οι Γάλλοι προφανώς και ήταν το φαβορί, εφ' όσον αντιμετώπιζαν ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Το πρώτο ματς όμως στο Cardiff, ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Οι Ουαλοί κέρδισαν με το επιβλητικό 5-1 και έβαλαν πολύ γερές βάσεις για την πρόκριση. Στο δεύτερο ματς στη Γαλλία, η Cardiff κατάφερε ξανά να κερδίσει (1-2) και να πάρει μια πολύ μεγάλη πρόκριση.


Η επόμενη αντίπαλος για την Cardiff ήταν σίγουρα η δυσκολότερη στην ιστορία της και μιλάμε για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το πρώτο ματς έγινε ξανά στην Ουαλία. Εκείνη την ημέρα, οι Bluebirds κατάφεραν να πάρουν την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους, κερδίζοντας τους Μαδριλένους με 1-0. Όμως όπως γνωρίζετε αυτό είναι ένα εύθραυστο σκορ. Στη Μαδρίτη λοιπόν, η Ρεάλ ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα, κέρδισε την Cardiff με 2-0 και πήρε εκείνη την πρόκριση.


Μπορεί η πορεία της Cardiff να σταμάτησε στα προημιτελικά, αλλά μιλάμε για ένα εξαιρετικό επίτευγμα δεδομένου ότι ήταν ομάδα δεύτερης κατηγορίας.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page