top of page

RetroWednesdays - Chelsea Football Club at the 2013–14 UEFA Champions League.

Οι Μπλε, τερματίζοντας τρίτοι στη σεζόν 2012-13, είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους ομίλους του Champions League.



Η κληρωτίδα τους έφερε αντιμέτωπους με τις Σάλκε, Βασιλεία και Στεάουα Βουκουρεστίου. Η ομάδα του Jose Mourinho δεν δυσκολεύτηκε και πέρασε πρώτη με 12 βαθμούς.


Στη φάση των 16, η Chelsea κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Galatasaray. Στην Κωνσταντινούπολη, οι Μπλε προηγήθηκαν με τον Torres μόλις στο 9ο λεπτό, αλλά οι μαχητικοί Τούρκοι ισοφάρισαν με τον Chedjou στο 55 αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη ρεβάνς. Στο Stamford Bridge όμως η Chelsea ήταν καλύτερη και επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Eto'o και Cahill.


Επόμενη αντίπαλος ήταν η φιλόδοξη Paris Saint-Germain. Οι Γάλλοι ήταν καταπληκτικοί στον πρώτο αγώνα κερδίζοντας με 3-1 και βρίσκονταν με το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά. Όμως στο Λονδίνο μίλησε η καρδιά των Μπλε. O Schürrle με σουτ από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0 στο 35 και έδωσε το σύνθημα για την πρόκριση. Οι Λονδρέζοι πίεσαν πολύ και κατάφεραν στο 87 να πάρουν τη μεγάλη πρόκριση με γκολ του Demba Ba.


Στα ημιτελικά η Chelsea αντιμετώπισε την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο πρώτο ματς στην Ισπανία, ο Mourinho και ο Simeone κυριολεκτικά πάρκαραν τα λεωφορεία τους μπροστά από το τέρμα, χαρίζοντας μας ένα ματς που πραγματικά θέλουμε να ξεχάσουμε (προφανώς έληξε 0-0). Στον επαναληπτικό του Λονδίνου, οι Μπλε προηγήθηκαν με τον Torres στο 36 όμως ο Adrian ισοφάρισε λίγο πριν λήξει το ημίχρονο, Η Ατλέτικο στο δεύτερο μισό του αγώνα ήταν πιο μαχητική και πήρε τη νίκη με 1-3 και την πρόκριση για τον τελικό της Λισαβώνας, όπου έχασε από την Ρεάλ.


Η Chelsea εκτός από την καλή πορεία στην Ευρώπη, κατάφερε να τερματίσει ξανά στην τρίτη θέση στην Premier League καθώς επίσης και να κάνει τη Liverpool να χάσει το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια της.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page