top of page

RetroWednesdays - Dundee Football Club at the 1967–68 Inter-Cities Fairs Cup

Να και μια ομάδα για την οποία δεν έχουμε γράψει μια επιτυχημένη Ευρωπαϊκή πορεία! Στον πρόγονο του Europa League (και του Κυπέλλου UEFA), το κύπελλο εκθέσεων, η κάθε ομάδα άτυπα εκπροσωπούσε την πόλη της. Για την πόλη του Dundee επιλέχθηκε η Dundee FC αντί για την Dundee United.


Στον πρώτο γύρο, οι Σκωτσέζοι κληρώθηκαν με την Ολλανδική AFC DWS (από το Άμστερνταμ, πλέον είναι ερασιτεχνική). Παρότι ηττήθηκαν με 2-1 στην Ολλανδία, οι Σκωτσέζοι πήραν τη πρόκριση χάρη στη νίκη με 3-0 στην έδρα τους.


Στον Δεύτερο Γύρο κληρώθηκαν με την Βελγική RFC Liege (επίσης ερασιτεχνική πλέον). Η Dee ήταν αρκετά ανώτερη και ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της ομάδας από τη Λιέγη, με 2 νίκες και συνολικό σκορ 7-2.


Στον Τρίτο γύρο, η τύχη χαμογέλασε αρκετά στην Dundee, καθώς πέρασε άνευ αγώνων στα προημιτελικά (την ίδια τύχη είχαν και οι Rangers, Athletic Bilbao και Bologna).


Η αντίπαλος στα προημιτελικά ήταν η Zurich. Παρά το γεγονός ότι οι Ελβετοί ήταν το φαβορί, η Dundee ανέτρεψε τα προγνωστικά και με δύο νίκες (1-0 και οι 2) πέρασε θριαμβευτικά στα ημιτελικά!

Για να περάσει στους διπλούς τελικούς, η Σκωτσέζικη ομάδα θα έπρεπε να αποκλείσει την Leeds United. Στο Dens Park, η Leeds ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 26ο λεπτό με τον Paul Madeley. Η Dundee όμως ισοφάρισε στο 36 με τον Bobby Wilson. Το 1-1 έδινε προβάδισμα στη Leeds, αλλά οι Σκωτσέζοι δεν θα τα παρατούσαν εύκολα. Η ρεβάνς έγινε στο Elland Road. Σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, η Leeds ήταν τελικά η ομάδα που πήρε τη νίκη και την πρόκριση με ένα γκολ του Eddie Gray στο 80ο λεπτό. Έτσι το παραμύθι για την Dundee σταμάτησε στα ημιτελικά.

Για την ιστορία, η Leeds ήταν και η νικήτρια του θεσμού αφού νίκησε στον τελικό την Ferencvaros.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page