top of page

RetroWednesdays - Dundee United Football Club at the 1983–84 European Cup

Μετά από την ξέφρενη σεζόν 1982-83 όπου η Dundee United είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Σκωτσέζικο Πρωτάθλημα, είχε έρθει η ώρα να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.



Η Περιπέτειά της ξεκίνησε από τον Πρώτο Γύρο, όπου η αντίπαλός της ήταν η Hamrun Spartans F.C. από τη Μάλτα. Οι Terrors κέρδισαν και τα δύο παιχνίδια με 3-0 και προκρίθηκαν άνετα στον Δεύτερο Γύρο.


Εκεί αντίπαλος ήταν η πρωταθλήτρια Βελγίου, Standard Liège. Οι Βέλγοι ήταν πολύ καλοί στον πρώτο αγώνα και κατάφεραν να περιορίσουν τους Σκωτσέζους στο 0-0. Όμως η ρεβάνς στο Tannadice Park ήταν παράσταση για έναν ρόλο, καθώς η Dundee επιβλήθηκε άνετα με 4-0.


Επόμενη αντίπαλος θα ήταν η Rapid Wien. Σε ένα πολύ δύσκολο ματς στη Βιέννη, η Rapid ήταν εκείνη που πήρε τη νίκη με 2-1. Όμως οι Σκωτσέζοι ήταν πιο ψυχωμένοι στη ρεβάνς και κατάφεραν και πήραν τη πολυπόθητη νίκη με 1-0 με σκόρερ τον Davie Dodds.


Οι φανς της ομάδας πίστευαν πως μπορούν να γίνουν η νέα Nottingham Forest και να προχωρήσουν στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τίτλου. Για να το καταφέρουν αυτό όμως θα έπρεπε να αποκλείσουν στον ημιτελικό την Roma. Σε ένα ματς όπου ήταν πραγματική γιορτή για τους οπαδούς οι Σκωτσέζοι πήραν τη νίκη με 2-0 χάρη στα γκολ των Davie Dodds και Derek Stark.


Το μόνο που έμενε ήταν να υπερασπιστούν αυτό το 2-0 στη Ρώμη για να προκριθούν στον τελικό, ο οποίος επίσης θα γινόταν στη Ρώμη. Για εκείνον των αγώνα έχουν γραφτεί αρκετά, κυρίως για την αποτυχημένη προσπάθεια των Ιταλών να δωροδοκήσουν τον Γάλλο διαιτητή ώστε τους βοηθήσει για να περάσουν στον τελικό που θα γινόταν στην έδρα τους. Η ιστορία εν τέλει έγραψε πως το τελικό σκορ ήταν 3-0 υπέρ της Roma η οποία πέρασε και στον τελικό. Εκεί όμως την περίμενε η Liverpool, η οποία πήρε εκδίκηση για τους Σκωτσέζους κερδίζοντας την στα πέναλτι.


Η Dundee United ολοκλήρωσε εκείνη τη χρονιά αρκετά επιτυχημένα, τερματίζοντας στην 3η θέση και εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA της επόμενης χρονιάς.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page