top of page

RetroWednesdays - Ipswich Town Football Club at the 1973–74 UEFA Cup

Η Town συμμετείχε στο Κύπελλο UEFA εκείνης της σεζόν διότι είχε τερματίσει 4η στο πρωτάθλημα της προηγούμενης χρονιάς. Η περιπέτειά της ξεκίνησε από τον Πρώτο Γύρο.

Η κληρωτίδα δεν ήταν και πολύ φιλική με την ομάδα από το Suffolk καθώς της έφερε αντιμέτωπο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά όμως οι Άγγλοι πήραν μια σπουδαία νίκη στο Portman Road με αυτογκόλ του Rubiñán sto 52. Οι Άγγλοι άντεξαν την πίεση της Ρεάλ και πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν στην Ισπανία (0-0) περνώντας έτσι στον Δεύτερο Γύρο.



Επόμενη αντίπαλος θα ήταν η Ιταλική Lazio. Όμως με 4 γκολ του Trevor Whymark, η Town Πήρε πανηγυρική νίκη στην έδρα της και ένα μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση. Η ρεβάνς στη Ρώμη δεν ήταν το ίδιο εύκολη, καθώς η Lazio επικράτησε με 4-2, όμως αυτή ήταν μια γλυκιά ήττα για την Ipswich καθώς πέρασε στον Τρίτο Γύρο.


Εκεί κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Twente από την Ολλανδία. Σε δύο αρκετά δύσκολα ματς, η Ipswich κατάφερε και πήρε ισάριθμες νίκες. Έτσι έκανε το μεγάλο βήμα και προχώρησε στα προημιτελικά.


Η αντίπαλός της θα ήταν η Lokomotive Leipzig από την Ανατολική Γερμανία. Οι Άγγλοι είχαν αποκλείσει πολύ πιο δυνατές ομάδες σε προηγούμενους γύρους και η Lokomotive δεν έμοιαζε με φόβητρο. Και αυτό έδειξε και το τελικό σκορ του πρώτου αγώνα όπου οι Άγγλοι πήραν τη νίκη με 1-0. Η ρεβάνς στη Λειψία όμως θα σήμανε και το τέλος της ξέφρενης πορείας της Town. Οι Ανατολικογερμανοί κέρδισαν με 1-0 και μετά την παράταση το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι όπου η Lokomotive πήρε την πρόκριση. Για την ιστορία νικητής της διοργάνωσης ήταν η Feyenoord.


Η Ipswich έκανε μια ακόμα καλή πορεία στο πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς. Τερμάτισε ξανά στην τέταρτη θέση και πήρε το εισιτήριο για το UEFA Cup.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page