top of page

RetroWednesdays - Liverpool FC at the 1964–65 European Cup.

Οι Reds ως πρωταθλητές της σεζόν 1963-64 είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.



Στον Προκριματικό γύρο, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την KR από την Ισλανδία. Η Liverpool πήρε δύο εύκολες νίκες και με συνολικό σκορ 11-1 προκρίθηκε πανηγυρικά.


Επόμενη αντίπαλος ήταν η Anderlecht στον Πρώτο Γύρο. Οι Reds νίκησαν με 3-0 στο Anfield και ουσιαστικά κλείδωσαν την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Στις Βρυξέλλες, οι Κόκκινοι ήταν και πάλι καλύτεροι, κέρδισαν 0-1 και πέρασαν στα προημιτελικά.


Εκεί η Liverpool θα έπρεπε να αντιμετωπίσει μια αρκετά δυνατή ομάδα, την Κολωνία. Σε αυτόν τον γύρο έγινε κάτι το εξωπραγματικό. Μετά από δύο λευκές ισοπαλίες σε Αγγλία και Γερμανία, ορίστηκε τρίτος αγώνας σε ουδέτερο έδαφος, στο Ρότερνταμ. Εκεί οι ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2 και η πρόκριση κρίθηκε... στο στρίψιμο του νομίσματος! Οι Κόκκινοι ήταν οι τυχεροί και προκρίθηκαν στα ημιτελικά με αυτόν τον παράδοξο τρόπο.


Για να φτάσει στον τελικό του Μιλάνου, η Liverpool θα έπρεπε να αποκλείσει μια ομάδα από το Μιλάνο, την Inter, η οποία υπερασπιζόταν τον τίτλο που κέρδισε την προηγούμενη χρονιά. Το 3-1 στο Anfiled πανηγυρίστηκε σαν μισό τρόπαιο από τους οπαδούς. Κανείς δε μπορούσε να πιστέψει στην ανατροπή αυτού του σκορ. Οι Nerazzuri όμως το πίστεψαν και το κατάφεραν. Νίκησαν την ομάδα του Bill Shankly με 3-0 και πήραν την πρόκριση για τον τελικό που θα γινόταν στην έδρα τους. Για την ιστορία, η Inter κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον τίτλο, αυτή τη φορά στην έδρα της.


Το όνειρο του Ευρωπαϊκού τίτλου κόσμησε αρκετά στους Reds που στο πρωτάθλημα τερμάτισαν στην έβδομη θέση. Η χρονιά όμως έκλεισε με αξιοπρέπεια και την κατάκτηση του FA Cup απέναντι στην Leeds

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page