top of page

#RetroWednesdays - Liverpool FC at the 1965–66 European Cup Winners' Cup

Η Liverpool είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία. Όμως κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της FA Cup μόλις το 1965 απέναντι στη Leeds. Αυτή η νίκη εκτός από το κύπελλο, της εξασφάλισε και την παρουσία στο Κύπελλο Κυπελλούχων.



Η Ευρωπαϊκή της πορεία ξεκίνησε ζόρικα απέναντι στην Juventus. Οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι στον πρώτο αγώνα στην έδρα τους, όπου νίκησαν με 1-0. Οι Reds όμως μπήκαν αποφασισμένοι στη ρεβάνς και νίκησαν με 2-0 με 2 γκολ στο πρώτο 25λεπτο, παίρνοντας έτσι μια μεγάλη πρόκριση.

Επόμενη αντίπαλος, ήταν η Standard Liege. Η αγγλική ομάδα δε δυσκολεύτηκε σε κανένα ματς. Με 2 νίκες (3-1 εντός, 1-2 εκτός) πήρε μια άνετη πρόκριση για τα προημιτελικά.

Εκεί λοιπόν την περίμενε η κυπελλούχος Ουγγαρίας Honved. Οι Reds δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ματς, αλλά τελικά κράτησαν το πολύτιμο 0-0. Στη ρεβάνς στο Anfield κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Ούγγρων και η νίκη με 2-0 τους έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά!


Για να περάσει στον τελικό, η ομάδα του Bill Shankly θα έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Celtic. Στο πρώτο ματς στην Γλασκώβη, η τοπική ομάδα ήταν η νικήτρια χάρη στο γκολ του Lennox. Η Liverpool θα τα έπαιζε όλα για όλα στην έδρα της. Εκεί, χάρη στα γκολ των αείμνηστων Tommy Smith και Geoff Strong πήρε τη νίκη και τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό!

Ο τελικός έγινε στο Hampden Park της Γλασκώβης, μπροστά σε 41.657 θεατές και αντίπαλος της Liverpool ήταν η Borussia Dortmund. Μετά από ένα αδιάφορο πρώτο ημίχρονο, οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 61ο λεπτό. Η Liverpool όμως ισοφάρισε μετά από μόλις 6 λεπτά. Εν τέλη οι 2 ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, εκεί όπου το γκολ του Reinhard Libuda έδωσε τη νίκη και το τρόπαιο στη Γερμανική ομάδα.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Barman Tales 7/3

bottom of page