top of page

RetroWednesdays - Liverpool FC at the 1996–97 UEFA Cup Winners' Cup

Οι reds ως φιναλίστ του FA Cup του 1996 πήραν το εισιτήριο για το Κύπελλο Κυπελλούχων της επόμενης σεζόν. Η νικήτρια της διοργάνωσης Manchester United είχε προκριθεί στο Champions League οπότε η θέση έμεινε κενή για τη φιναλίστ Liverpool.



Επειδή εκπροσωπούσαν την Αγγλία, οι Reds γλίτωσαν τον προκριματικό γύρο και ξεκίνησαν κατευθείαν από τον Πρώτο Γύρο. Εκεί κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την Φινλανδική Myllykosken Pallo ή πιο απλά MYPA. Με δύο εύκολες νίκες και συνολικό σκορ 4-1 οι κόκκινοι πέρασαν στην επόμενη φάση.


Στον Δεύτερο Γύρο λοιπόν, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την Ελβετική Σιόν. Η Liverpool πήρε το διπλό με 1-2 στην Ελβετία χάρη στα γκολ των Robbie Fowler και John Barnes . Στο Anfield σε ένα χορταστικό ματς, οι Reds κέρδισαν με 6-3 και πήραν την πρόκριση για τα Προημιτελικά.


Εκεί τους περίμενε η Νορβηγική Brann. Στο παγωμένο Μπέργκεν οι Κόκκινοι έμειναν στο 1-1 και όλα θα κρίνονταν στο Λίβερπουλ. Στο Anfield όμως οι Κόκκινοι έδειξαν την ανωτερότητά τους και κέρδισαν με 3-0 με τον Robbie Fowler να πετυχαίνει 2 γκολ και τον Stan Collymore ένα.


Για να περάσει στον τελικό του Ρότερνταμ, η Liverpool θα έπρεπε να περάσει το εμπόδιο της Paris Saint Germain. Η υπερβολική σιγουριά και αυτοπεποίθηση κόστισαν στους Reds, οι οποίοι ηττήθηκαν με 3-0 στο Παρίσι και ουσιαστικά έχασαν τη πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά, η Liverpool, όπως κάνει πάντα, δεν το παράτησε. Έφτασε να προηγείται με 2-0 στο Anfield αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει το πολυπόθητο τρίτο γκολ και να στείλει το ματς στην παράταση. Έτσι την πρόκριση πήραν οι Γάλλοι.


Στον τελικό, νικήτρια ήταν η Barcelona η οποία επικράτησε της Paris Saint Germain με 1-0. Πρώτος σκόρερ του τουρνουά ήταν ο Robbie Fowler με 7 γκολ.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page