top of page

RetroWednesdays - Liverpool FC at the 2007–08 UEFA Champions League

Οι Reds τερμάτισαν τρίτοι στο πρωτάθλημα της σεζόν 2006-07 και συνεπώς ξεκίνησαν την πορεία τους από τον Τρίτο Προκριματικό Γύρο. Εκεί τους περίμενε η Γαλλική Toulouse. Η Liverpool πήρε εύκολα την πρόκριση με συνολικό σκορ 5-0 και πέρασε στη φάση των ομίλων.



Οι αντίπαλες ομάδες ήταν οι Porto, Marseille και Besiktas. Οι Άγγλοι σε 6 ματς είχαν τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες, μάζεψαν συνολικά 10 βαθμούς και πέρασαν ως δεύτεροι. Χαραγμένο στη μνήμη των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων έχει μείνει το ματς με τη Besiktas, το οποίο έληξε 8-0!


Το εμπόδιο στη φάση των 16 ήταν η Inter και έμοιαζε Γολγοθάς, δεδομένου ότι οι Μιλανέζοι είχαν προκριθεί με πέντε νίκες και μία ήττα και επίσης είχαν υπερομάδα. Το πρώτο ματς έγινε στο Anfield και η Liverpool κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη με 2-0 χάρη στα γκολ των Kuyt και Gerrard στα 5 τελευταία λεπτά του αγώνα. Η ρεβάνς στο καυτό San Siro έμοιαζε δύσκολη, αλλά οι Reds πήραν τη νίκη και εκεί με γκολ του Torres.


Στα Προημιτελικά, οι Κόκκινοι του Merseyside κληρώθηκαν με την Arsenal. Όπως κάθε Αγγλικός εμφύλιος στην Ευρώπη, έτσι και αυτός ήταν αρκετά αμφίρροπος. Το πρώτο ματς έγινε στο Emirates και έληξε 1-1 αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Στο Anfield, σε ένα πολύ χορταστικό ματς, οι Reds κατάφεραν και πήραν τη πρόκριση νικώντας 4-2, ενώ το ματς ήταν 2-2 στο 84!



Για να περάσουν στον τελικό της Μόσχας, οι Κόκκινοι θα έπρεπε να αποκλείσουν ακόμα μια ομάδα από την Αγγλία, την Chelsea. Κάτι που είχαν κάνει και στη προηγούμενη σεζόν στα ημιτελικά για να προκριθούν στον τελικό της Αθήνας. Στο πρώτο ματς που έγινε στο Anfield, η Liverpool προηγήθηκε με τον Kuyt Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Έπειτα, ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα λήξει 1-0, ήρθε το αυτογκόλ του John Arne Riise στο 94ο λεπτό να δώσει νέα τροπή στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Η ρεβάνς στο Stamford Bridge έληξε και αυτή 1-1 και οδηγηθήκαμε στην παράταση. Η Chelsea προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ των Drogba και Lampard. Η Liverpool έκανε το 3-2 με τον Ryan Babel στο 117 αλλά δε κατάφερε να σκοράρει ακόμα ένα γκολ και να πάρει τη πρόκριση για τον τελικό. Οι Μπλε του Λονδίνου είχαν πάρει την άτυπη εκδίκησή τους ακριβώς έναν χρόνο μετά.

Για την ιστορία, ο τίτλος κατέληξε στην μεγάλη αντίπαλο της Liverpool, την Manchester United, η οποία κέρδισε την Chelsea στα πέναλτι.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page