top of page

RetroWednesdays - Manchester City at the 1970–71 European Cup Winners' Cup

Οι Πολίτες ήταν οι νικητές του θεσμού του Κυπέλλου Κυπελλούχων της σεζόν 1969-70 και ήθελαν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.



Η πορεία τους ξεκίνησε από τον Πρώτο Γύρο όπου αντιμετώπισαν την Linfield από τη Βόρεια Ιρλανδία. Στο πρώτο ματς η ομάδα του Μάντσεστερ επικράτησε δύσκολα με 1-0. Στο Μπέλφαστ, η τοπική ομάδα αποδείχθηκε πολύ σκληρή αντίπαλος για τους Πολίτες οι οποίοι ηττήθηκαν 2-1 αλλά πήραν τη πρόκριση χάρη στο εκτός έδρας γκολ.


Αντίπαλός στον Δεύτερο Γύρο ήταν η Ουγγρική Honved. Η City ήταν αρκετά ανώτερη και κατάφερε να νικήσει και στα δύο παιχνίδια περνώντας εύκολα στην επόμενη φάση.


Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η Manchester City να κληρωθεί με την ομάδα που νίκησε τη προηγούμενη χρονιά στον τελικό, την Πολωνική Gornik Zabrze. Οι Πολωνοί ήθελαν να πάρουν μια άτυπη ρεβάνς και μπορούσαν να το κάνουν. Το πρώτο ματς έγινε στη Πολωνία και η Gornik πήρε την εκδίκηση που ήθελε κερδίζοντας 2-0. Στο Manchester όμως, η City ήταν ανώτερη σε όλο το ματς νίκησε με 2-0 οδηγώντας τον αγώνα σε παράταση. Και στον παράταση όμως οι 2 ομάδες έμειναν ισόπαλες, οδηγώντας τη σειρά όχι στα πέναλτι, αλλά σε τρίτο αγώνα! Ο τρίτος αγώνας έγινε και αυτός στην Αγγλία και οι Πολίτες ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τη νίκη με 3-1 και τη πρόκριση στα ημιτελικά.


Για να περάσουν στον τελικό, ο οποίος θα γινόταν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, οι Citizens θα έπρεπε να περάσουν το εμπόδιο της Chelsea σε έναν Αγγλικό εμφύλιο. Το πρώτο ματς έγινε στο Λονδίνο και ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας. Οι Λονδρέζοι ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη με 1-0. Η City είχε όμως τη ρεβάνς στην έδρα της. Δυστυχώς για τους Πολίτες, το αυτογκόλ του Ron Healey ήταν καταδικαστικό καθώς έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στην Chelsea.


Για την ιστορία, στον Πειραιά την κούπα τη σήκωσε η Chelsea κερδίζοντας σε διπλό αγώνα (ο πρώτος ήταν ισόπαλος) τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page