top of page

RetroWednesdays - Manchester City at the 2015–16 UEFA Champions League

Οι Πολίτες, ως δεύτεροι στη Premier League της σεζόν 2014-15, είχαν εξασφαλίσει τη θέση τους απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.



Η City κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τις Juventus, Sevilla και Borussia Monchengladbach. Στον όμιλο τερμάτισαν πρώτοι με 12 βαθμούς. Είχαν 4 νίκες και 2 ήττες (και οι δύο από τη Juve).


Στη φάση των 16, η κληρωτίδα της έφερε τη Ντιναμό Κιέβου. Το πρώτο ματς έγινε στην Ουκρανική πρωτεύουσα με την ομάδα του Manchester να νικά εύκολα με 1-3 χάρη στα γκολ των Aguero, Silva και Toure. Η ρεβάνς στο Etihad Stadium ήταν διαδικαστικού χαρακτήτρα και οι ομάδες έμειναν στο 0.


Στα προημιτελικά, αντίπαλος της City ήταν η φορμαρισμένη Paris Saint-Germain. Το πρώτο ματς έγινε στο Παρίσι, με τους Πολίτες να προηγούνται στο 38 με τον De Bruyne, με τον Zlatan Ibrahimovic να ισοφαρίζει 3 λεπτά μετά. Οι Παριζιάνοι πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Rabiot, αλλά η ομάδα από το Manchester έκανε το τελικό 2-2 με τον Fernandinho. Στην Αγγλία σε ένα κλειστό ματς, οι Πολίτες πήραν τη νίκη και τη μεγάλη πρόκριση χάρη στο γκολ του Kevin De Bruyne στο 76ο λεπτό.


Για να περάσει στον τελικό του Μιλάνο η Manchester City θα έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης. Το πρώτο ματς έγινε στο Etihad με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0 σε ένα μέτριο σχετικά παιχνίδι. Όλα θα κρίνονταν στη ρεβάνς στη Μαδρίτη. Ένα σουτ του Gareth Bale που κόντραρε στον Fernandinho έδωσε το προβάδισμα στους Μαδριλένους. Οι Πολίτες προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το χρυσό γκολ που θα τους έστελνε στον μεγάλο τελικό. Έτσι η Ρεάλ πήρε την πρόκριση.


Για την ιστορία, στο San Siro, η Ρεάλ νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στα πέναλτι για δεύτερη φορά μέσα σε 3 χρόνια!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page