top of page

RetroWednesdays - Manchester United at the 1996–97 UEFA Champions League

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ήταν οι νικητές στην Premier League της σεζόν 1995-96. Αυτό, τους εξασφάλισε την παρουσία τους στους ομίλους του Champions League.



Η κληρωτίδα έβγαλε αντιμέτωπους για τη United τις Juventus, Fenerbahce και Rapid Wien. Μετά από 3 νίκες (Rapid εντός και εκτός έδρας και Fenerbahce εκτός) και 3 ήττες, η ομάδα από το Μάντσεστερ μάζεψε 9 βαθμούς και τερμάτισε στην 2η θέση, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα προημιτελικά.


Εκεί, την περίμενε η Porto. Το πρώτο ματς έγινε στο Old Trafford και οι παίκτες του Alex Ferguson ήταν πραγματικοί Διάβολοι, σκορπίζοντας με 4-0 τους Πορτογάλους. Τα γκολ έβαλαν οι David May, Eric Cantona, Ryan Giggs και Andy Cole. Η ρεβάνς στο Πόρτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και έληξε με ένα αδιάφορο 0-0.

Για να περάσει στον τελικό του Μονάχου, η United θα έπρεπε να αποκλείσει την έκπληξη της διοργάνωσης Borussia Dortmund. Σε ένα σκληρό παιχνίδι στη Γερμανία, η Dortmund πήρε κεφάλι στο σκορ στο 76ο λεπτό και κατάφερε να το κρατήσει μέχρι το τέλος του αγώνα. Όμως όλοι πίστευαν πως το 1-0 είναι ένα σκορ που στο Μάντσεστερ μπορεί να ανατραπεί. Όμως ο Lars Ricken πάγωσε το Old Trafford Μόλις στο 8ο λεπτό κάνοντας το 0-1. Η United πλέον ήθελε 3 γκολ για να προκριθεί. Δυστυχώς δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι οι Βεστφαλοί πέρασαν στον τελικό.


Για την ιστορία, η Dortmund ολοκλήρωσε την μεγάλη έκπληξη και κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στη Juventus!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page