top of page

RetroWednesdays - Manchester United at the 2001–02 UEFA Champions League

Οι Κόκκινοι Διάβολοι, ως πρωταθλητές της σεζόν 2000-01, είχαν εξασφαλίσει τη παρουσία τους απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης.



Στους ομίλους, είχε μια εύκολη σχετικά κλήρωση. Οι αντίπαλοί της ήταν η Derortivo La Coruna, η Lille και ο Ολυμπιακός. Η United μάζεψε 10 βαθμούς και τερμάτισε στη δεύτερη θέση.


Το Champions League εκείνη την εποχή δεν είχε νοκάουτ φάση στους 16, αλλά πάλι φάση ομίλων. Έτσι, οι Μπέμπηδες κληρώθηκαν με την τροπαιούχο Bayern, την Boavista και την Nanttes. Εκεί, κατάφεραν να μαζέψουν 12 βαθμούς, και αήττητοι συνέχισαν τη πορεία τους προς τα Προημιτελικά.


Εκεί, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ξανά τη La Coruna που την είχαν αντιμετωπίσει λίγους μήνες πριν στη φάση των ομίλων. Τότε, η Deportivo είχε πάρει 2 νίκες και προφανώς ήταν το μεγάλο φαβορί. Το πρώτο παιχνίδι για τη φάση των 8 έγινε στην Ισπανία, με διαιτητή τον Κύρο Βασσάρα. Ενώ όπως είπαμε φαφορί ήταν η Depor, η United πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 0-2 και σκόρερς τους Beckham και van Nistelrooy. Οι Κόκκινοι Διάβολοι επικράτησαν και στο Old Trafford με 3-2 παίρνοντας εκδίκηση για τις 2 ήττες στη φάση των ομίλων αλλά και την πρόκριση στα ημιτελικά.


Για να περάσει στον τελικό της Γλασκώβης, η United θα έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Bayer Leverkusen, η οποία στα προημιτελικά είχε κάνει την έκπληξη αφήνοντας έξω τη Liverpool. O πρώτος αγώνας έγινε στην Αγγλία και η United προηγήθηκε νωρίς με το αυτογκόλ του Zivkovic. Οι Γερμανοί ισοφάρισαν με τον Ballack στο 62, οι Άγγλοι ξαναπροηγήθηκαν με τον van Nistelrooy, αλλα οι Γερμανοί ισοφάρισαν ξανά με το 2-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Όλα θα κρίνονταν στη ρεβάνς στο Λεβερκούζεν. Εκεί, οι Μπέμπηδες προηγήθηκαν νωρίς με τον Roy Keane, αλλά ο Oliver Neuville ισοφάρισε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ το οποίο έδωσε την πρόκριση στους Γερμανούς χάρη στα εκτός έδρας γκολ.


Στον τελικό, η Bayer δε κατάφερε να κάνει το θαύμα και ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε εκείνον τον αγώνα ο Zidane έβαλε το γκολ της νίκης. Ξέρετε ποιο γκολ...

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page