top of page

RetroWednesdays - Newcastle United at the 1996–97 UEFA Cup

Σε πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύσαμε για τον David Ginola, αναφέραμε πως η Newcastle έχασε μόλις για 4 βαθμούς το πρωτάθλημα από την Manchester United το 1996. Αυτή η εξαιρετική της πορεία της έδωσε το εισιτήριο για το UEFA Cup.



Λόγω του UEFA Ranking, η Newcastle δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί σε προκριματικούς αγώνες καθώς είχε εξασφαλίσει την παρουσία της στον Πρώτο Γύρο. Εκεί αντιμετώπισε τη Σουηδική Halmstad. Ο πρώτος αγώνας ήταν παράσταση για έναν ρόλο και οι Ανθρακωρύχοι κέρδισαν εύκολα με 4-0. Στην τυπική ρεβάνς στη Σουηδία, ηττήθηκαν με 2-1 παρότι προηγήθηκαν.


Στον Δεύτερο Γύρο αντιμέτωπη θα ήταν η Ferencvaros από την Ουγγαρία. Σε ένα πολύ δύσκολο ματς στη Βουδαπέστη, οι Ούγγροι κέρδισαν με 3-2 και απέκτησαν προβάδισμα για την πρόκριση. Οι Ανθρακωρύχοι θα έπρεπε να βάλουν τα δυνατά τους για να περάσουν στον επόμενο γύρο και τα κατάφεραν με το εμφατικό 4-0. Σκόρερς ήταν οι Asprilla (2), Ginola και Les Ferdinand.


Επόμενη αντίπαλος, στον Τρίτο Γύρο, ήταν η Γαλλική Metz. Οι Άγγλοι, για ακόμα ένα παιχνίδι, δυσκολεύτηκαν στον εκτός έδρας αγώνα, αλλά κατάφεραν να αποσπάσουν μια πολύτιμη ισοπαλία (1-1). Σε έναν πολύ αγχωτικό επαναληπτικό στο St' James Park, χρειάστηκε να περάσουν 80 λεπτά για να σκοράρει η Newcastle και να τρελάνει το κοινό της. Το γκολ το πέτυχε ο Tito Asprilla, o οποίος ξανασκόραρε στο 82 για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.


Οι Ανθρακωρύχοι είχαν κάνει μια πολύ καλή πορεία με μεγάλες εμφανίσεις. Όμως το γεγονός ότι καμία από τις ομάδες που απέκλεισαν δεν ήταν κάποιο μεγαθήριο σε συνδυασμό με το ότι σε κάθε εκτός έδρας αγώνα η ομάδα ήταν μέτρια, θα κόστιζε στα προημιτελικά. Η Μονακό θα ήταν η ομάδα που έβαλε τέλος στην Ευρωπαϊκή πορεία της Newcastle αφού την απέκλεισε σχετικά εύκολα με δύο νίκες.


Εκείνη τη χρονιά οι Magpies έφτασαν πάλι κοντά στην κατάκτηση της Premier League, όμως και πάλι αρκέστηκαν στη δεύτερη θέση.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page