top of page

#RetroWednesdays - Rangers FC at the 1968–69 Inter-Cities Fairs Cup

Πάμε πίσω λοιπόν στη δεκαετία του 60 όπου οι Beatles ήταν ότι πιο hot στη παγκόσμια μουσική και το Κύπελλο Εκθέσεων υπήρχε ακόμα.


Όπως έχουμε γράψει και σε παλαιότερο άρθρο, η κάθε ομάδα στο κύπελλο εκθέσεων εκπροσωπούσε την πόλη της, και στη σεζόν 1968-69 την πόλη της Γλασκώβης εκπροσώπησε η Rangers.


Η περιπέτεια των Προτεστάντων ξεκίνησε απέναντι στην Vojivodina, που τότε εκπροσωπούσε τη Γιουγκοσλαβία. Η Rangers πήρε εύκολα τη νίκη στο Ibrox με 2-0, ενώ η ήττα στο Νόβι Σαντ της Σερβίας με 1-0 δεν ήταν αρκετή για να την αφήσει εκτός θεσμού.


Επόμενη αντίπαλος ήταν η Ιρλανδική Dundalk. Οι Σκωτσέζοι ήταν αρκετά ανώτεροι των Ιρλανδών και νίκησαν στο εντός έδρας ματς με 6-1 ενώ στο εκτός με 0-3. Να σημειώσουμε ότι στην εντός έδρας νίκη τα 2 από τα 6 γκολ τα είχε πετύχει ο Sir Alex Ferguson ο οποίος τότε ήταν ακόμα ποδοσφαιριστής.


Στον Τρίτο Γύρο του θεσμού, οι Teddy Bears κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την DWS από την Ολλανδία (η ομάδα αυτή είναι πλέον ερασιτεχνική). Η ομάδα από τη Γλασκώβη ήταν και πάλι πιο προετοιμασμένη και με 2 νίκες (0-2 εκτός και 2-1 εντός) πήρε μια άνετη πρόκριση για τα Προημιτελικά!

Εκεί την περίμενε η Athletic Bilbao, η οποία θεωρείτο ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Rangers όμως έδειξε πως στο Ibrox δεν έχει κανέναν αντίπαλο κατατροπώνοντας τους Βάσκους με 4-1. Στη ρεβάνς στο Μπιλμπάο, η τοπική ομάδα κέρδισε με 2-0 όμως η πρόκριση πήγε στους Σκωτσέζους.


Για να περάσει στον τελικό, η Rangers θα έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της "κοντοχωριανής" Newcastle. Ο πρώτος αγώνας έγινε στο Ibrox και για πρώτη φορά στη σεζόν, οι Προτεστάντες δεν κατάφεραν να κερδίσουν εντός έδρας. Το 0-0 όμως τους έδινε ακόμα ελπίδες. Δυστυχώς όμως για τη Σκωτσέζικη ομάδα, η Newcastle νίκησε σε ρεβάνς με 2-0 παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τον τελικό.

Για την ιστορία, η Newcastle ήταν η ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στην Ουγγρική Ujpest. Σε μελλοντικό Retro Wednesdays θα σας κάνουμε αναδρομή και σε αυτήν την πορεία!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page