top of page

RetroWednesdays - Tottenham Hotspur at the 1961–62 European Cup

Η σεζόν 1960/61 ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία των Spurs καθώς κατέκτησαν το μοναδικό τους Double. Αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών για τη σεζόν 1961/62.



Οι Λονδρέζοι λοιπόν θα έδιναν το παρθενικό τους Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πρώτη αντίπαλος στον Προκριματικό Γύρο ήταν η Πολωνική Gornik Zabrze. Το πρώτο ματς έληξε με 4-2 υπέρ των Πολωνών, όμως η Tottenham ήταν ακαταμάχητη στη ρεβάνς καθώς κέρδισε 8-1 και πέρασε στην επόμενη φάση.


Εκεί, την περίμενε η Feyenoord. H Tottenham έφυγε με το μεγάλο διπλό (1-3) από το Ρότερνταμ και κράταγε την πρόκριση στα χέρια της. Στο White Hart Lane το τελικό 1-1 έδωσε τη πρόκριση στα Σπιρούνια.


Στα Προημιτελικά, οι Spurs κληρώθηκαν με μια πολύ δυνατή ομάδα για την εποχή, την Ντούκλα Πράγας. Στην Πράγα, οι Τσεχοσλοβάκοι κέρδισαν με 1-0 και είχαν ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση. Όμως στο White Hart Lane, οι Λονδρέζοι ήταν πολύ ανώτεροι και κέρδισαν με 4-1 παίρνοντας μια μεγάλη πρόκριση.


Για να περάσουν στον τελικό του Άμστερνταμ, οι Spurs θα έπρεπε να αποκλείσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης Benfica. Στο Da Luz οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με 2-0 στο 20 για να κάνουν το 2-1 οι Άγγλοι με γκολ του Bobby Smith. Η Benfica όμως σκόραρε και τρίτο γκολ και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση. Το ματς στο White Hart Lane ξεκίνησε με γκολ των Πορτογάλων, όμως η ισοφάριση λίγο πριν το ημίχρονο έδωσε ελπίδες στα Σπιρούνια. Ακόμα μεγαλύτερες ελπίδες έδωσε το γρήγορο γκολ του Danny Blanchflower στο 48, όμως οι Spurs δεν κατάφεραν να σκοράρουν άλλο γκολ και οι Πορτογάλοι πήραν την πρόκριση.


Για την ιστορία, η Benfica ήταν η ομάδα που κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της, νικώντας με 5-3 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page